Tips voor het vervangen van je deurklink

deurklink zwart

Het is niet iets wat je dagelijks doet, het vervangen van je deurklink. Maar het kan toch wel eens nodig zijn dat hij aan vervanging toe is. Daarom geven wij je graag wat tips over hoe je dit het beste aan kunt pakken. Lees het daarom op je gemak door en dan kun jij zelf aan de slag!

Deurklink vervangen

Je hebt een deurklink zwart en deze is toe aan vervanging? Tijd om er dan werk van te maken. Het is namelijk wel zo prettig als de klink goed gebruikt kan worden. Het is vervelend als hij los zit, of eruit valt. Wacht daarom niet te lang met vervangen, maar maak er tijd voor zodat jij de deuren goed kunt openen en sluiten. 

We leggen het je stapsgewijs uit hoe jij het beste zelf je deurklink kunt vervangen. Leg daarbij eerst je gereedschap klaar en dan is het zover dat jij deze stappen op je gemak kunt doorlopen:

  • Stap 1: Het eerste wat je gaat doen bij het vervangen van je deurklink, is het meten van de doornmaat van je slot. Het gaat hierbij over de afstand tussen een voorplaat van het slot tot het hart van het kruk gat. Vervolgens meet jij de afstand van de onderkant van een deur tot het kruk gat. Je markeert hiermee de kruising van de maten op de deur. 
  • Stap 2: Je gaat een gat boren voor je deurklink. 
  • Stap 3: Als je het gat hebt geboord dan kun je het slot monteren. Je plaatst eerst het slot en dan schroef je het vast. 
  • Stap 4: Je gaat nou de verbindingsstift door het slot steken. Hierdoor komt de stift aan beide kanten naar buiten, vervolgens schuif je aan weerszijden de deurkruk set over deze stift. 
  • Stap 5: Je gaat bij deze stap de boorgaten van de deurklink aftekenen. 
  • Stap 6: Het is nu zover dat jij de deurkruk set kunt plaatsen. Als je dit klaar hebt, probeer dan of alles naar behoren werkt en ruim dan je gereedschap weer op.

Zelf de klink vervangen of laten doen? 

Je hebt de mogelijkheid om zelf je deurklink te vervangen, maar je kunt het ook laten doen. Als je zelf over de benodigdheden beschikt en je volgt bovenstaand stappenplan, dan is het de moeite waard om het eerst zelf te proberen. Lukt het jou om je eigen deurklink te vervangen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *