Vloeren voor een industriële woonstijl

Vloeren voor een industriële woonstijl

Ga jij binnenkort verhuizen of ben je geïnteresseerd in een nieuwe vloer? Zoals iedereen weet zijn er heel veel verschillende stijlen waarmee je je huis kunt opvullen. De ene houdt van erg klassiek en kleurrijk, terwijl de ander meer houdt van het industriële. Als je meer van een industriële woonstijl houdt kan je starten met de vloer. De vloer heeft een grote impact op de rest van het huis en zorgt voor de uitstraling van het huis. Er zijn verschillende keuzes te maken als het over de vloer gaat en die worden hier uitgelegd!

Kiezen uit verschillende vloeren

Je kunt voor veel verschillende soorten vloer kiezen en zo ook voor de parket vloer. Een parketvloer is een soort vloerbedekking die bestaan uit hout. De houten delen bestaan uit verschillende formaten. Ook de afwerking van parketvloeren kunnen verschillen, het hout kan gelakt worden, er kan gebruik gemaakt worden van oliën of van was. Er zijn dus veel verschillende soorten parket vloeren. Deze soorten zijn er in verschillende kleuren en maten.

Je hebt het massief parket of massieve vloerdelen, massief parket bestaat niet in de lagen zoals hierboven beschreven werd. In de naam massief zal het al wel te lezen zijn, het is een stuk dat volledig uit hout bestaat. Dit kunnen verschillende soorten hout zijn, zo heb je de soorten hout vuren, eiken en beukenhout die erg populair zijn.

 Ook heb je het traditioneel/ouderwetse tapis parket. Dit is de echte klassieke vorm en wordt in het Frans ook wel tapijt genoemd. Deze klassieke vorm wordt dan ook zeker op een hele klassieke manier aangelegd, zonder groef verbinding.

Ten slotte heb je het lamelparket, lamelparket wordt ook wel duoplank of combiplank genoemd. Lamelparket is een soort parket die echt uit de drie verschillende lagen bestaat. De bovenlaag van de drie lagen bestaat uit eikenhout, een bekende soort hout die iedereen kent en erg industrieel is. De middenlaag bestaat meestal uit een mix van verschillende soorten hout en de onderlaag wordt ook wel de backing genoemd.

Een parket vloer kiezen kan erg lastig zijn, maar zo kan je de woonstijl in jouw huis wel industrieel maken.

Kiezen voor pvc laminaat

Naast de parket vloer hebben we ook het pvc laminaat die iedereen wel eens voorbij heeft horen komen.  Bij Alpha pvc zijn er goede mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor pvc laminaat! Zo is er de Alpha pvc, deze vloer is 100% watervast, super sterk en heel erg duurzaam. Dit maakt het ook heel erg gemakkelijk om te plaatsen in hele onregelmatige vlakken.

Dan is er nog de PVC Flex. Deze vloer zal warm aanvoelen en is een fijne vloer om op te lopen. het is een stille vloer en zal niet kraken. Ook zal de vloer heel erg goed kunnen tegen het krijgen van krassen of vlekken en daarmee is dat erg handig als je nog wel eens dingen verschuift in huis. Ook is dit laminaat heel erg dun en dat maakt het heel gemakkelijk te leggen. Hierdoor hoef je hier ook geen professionals voor in te huren. 

Een gedachte over “Vloeren voor een industriële woonstijl

  1. Goede tips! Hier ga ik zeker goed over nadenken. Zelf zat ik ook te denken aan grote keramische tegels voor een industriële woonstijl. Ik ben er nog niet helemaal over uit.

    Met vriendelijke groet,

    Carla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *