Waar haal jij de motivatie nog vandaan? (Opties zijn er namelijk zat!)

Een gebrek aan de wil om echt iets te gaan doen speelt niet alleen jou parten. Je vervelen lijkt welhaast nog dodelijker dan het coronavirus zelf.

En dan misschien niet letterlijk, maar echt levendig word je er mentaal gewoonweg niet van. Dat zal niemand ontkennen en wij gaan daar niet mee beginnen. Met ontkennen, dus. Vooruitzichten zijn grimmig en al dan niet direct grijpt corona fel om zich heen. Het virus zelf is onzichtbaar maar de gevolgen ervan zijn duidelijk te zien. In de krantenkoppen, in de gezichten van mensen, in het lege straatbeeld en misschien zelfs wel in je directe omgeving. Al hopen we natuurlijk van niet.

Dus ja, praktisch is anders wanneer je jezelf probeert op te monteren. Maar je zult toch echt iets moeten, helemaal wanneer je nu op huis bent aangewezen om te studeren en werken – we duimen althans dat je je baan of studie niet bent kwijtgeraakt. Naast je carrière hoort natuurlijk ook een privéleven en dat kan niet zomaar volledig stil blijven staan omdat je alleen maar voor noodzakelijke doeleinden de deur uit mag. Dus wat je ook gaat doen, bij de pakken neerzitten zou niet op jouw lijstje voor mogen komen!

Maak het smakelijk

Voor veel mensen is lekker synoniem aan ongezond en andersom. Sowieso heeft die laatste een wel heel solide connectie met  gemakkelijk’ als in eten bestellen. We raden je af om dat met regelmaat te doen, zowel wegens de lichamelijke als de geestelijke effecten. De kilo’s vliegen er namelijk aan en iets lekkers eten is dan ook geen uitdaging meer. Waarom zou je zelf niet eens een nieuw recept proberen en dat zelf bereiden met allerlei verse en gezonde ingrediënten? Kies ervoor om je leven en jezelf te verrijken en kom beter uit de coronacrisis dan je er gedwongen in ging!

Maak het muzikaal

Jezelf beloftes doen die je nooit waar gaat maken is helaas iets al te menselijks. Wij maken ons er ook veelvuldig schuldig aan, geven we goudeerlijk toe. Maar nu je veel meer tijd omhanden hebt dan normaal, zou je net zo goed een nieuwe hobby op kunnen pakken, bijvoorbeeld jezelf eindelijk eens gitaar leren spelen. Of bas. Piano. Drums. Zolang je maar rekening houdt met de buren, aangezien jullie nu allebei steeds vaker en langer thuis zijn.

Maak je uit de voeten

Of eigenlijk uit de wielen. Natuurlijk gaat praktijklessen nemen lastig zolang dat verrekte virus er is maar voorbereidingen treffen op je theorie examen voor de motor staat je helemaal vrij. Schaf een betrouwbaar en compleet boek of lespakket aan en sla aan het leren. Test je kennis en vaardigheden vervolgens met behulp van uitgebreide oefentoetsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *