Designtegels voor in de keuken

Populaire designtegels voor in de keuken

Wanneer je op zoek bent naar designtegels voor in de keuken, dan kom je er al snel achter dat er veel keuze is. Maar welke tegel is voor jouw keuken de beste keuze? Of je nu een handgemaakte of een kleurrijke tegel kiest, een designtegel is hoe dan ook een musthave om te hebben in je keuken! Hieronder lees je alles over designtegels: wat het precies zijn en welke tegels er mooi in een keuken staan. Daarna weet je direct voor welke tegel je wil gaan! 

Wat zijn designtegels?

Designtegels zijn ook wel bijzondere tegelsoorten. Dit kunnen tegels zijn in een speciale kleur die niet vaak voorkomt of tegels met een speciale en opvallende print. Ook vallen handgemaakte tegels onder de noemer designtegels. Deze tegels zijn stuk voor stuk mooi om te gebruiken in de verschillende ruimtes binnen een woning of in je bedrijf. Een designtegel is niet zomaar een tegel en zal daardoor ook altijd een echt eyecatcher zijn in een ruimte zoals de keuken, waar het op de achterwand of op de vloer geplaatst kan worden.

Populaire designtegels voor in de keuken 

Binnen een ruimte als de keuken kun je gaan voor verschillende designtegels. Er zijn diverse mogelijkheden waarvoor je kunt gaan. Hieronder lees je alles over de populairste designtegels van dit moment om te gebruiken in de keuken. 

  1. Marmeren designtegels

Op dit moment zijn marmeren tegels erg populair om te gebruiken in de keuken. Je kunt deze tegel dan ook op diverse plekken binnen deze ruimte inzetten. Zo kun je een keukenblad maken van marmer. Ook kun je de achterwand bij het kookgedeelte maken van dit soort natuursteen. Liever marmer op de vloer? Ook daarvoor is het uitermate geschikt. Wanneer je marmer gebruikt in de keuken dan zal de ruimte niet alleen een chique, maar ook een stoere uitstraling hebben! Naast de wit en zwart tinten die we kennen bij marmer, is deze tegelsoort ook verkrijgbaar met beige en grijs. Op deze manier kun je de tegels perfect naar wens inzetten binnen de keuken. 

  1. Portugese designtegels 

Wanneer je een leuke designtegel wil hebben die vrolijk oogt, dan kun je gaan voor een Portugese tegel. Dit tegelsoort is vaak ook handgemaakt en met de handgeschilderd. Daardoor zijn de tegels niet allemaal hetzelfde en in dezelfde maat beschikbaar. Het leuke hieraan is dat je hierdoor direct een speels effect kan creëren. Gebruik de Portugese designtegels als achterwand bij het kookgedeelte of zet ze in als keukenvloer. Je hebt ze in klein en extra klein formaat. Op deze manier kun je alle kanten op. Ze zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Denk hierbij aan kleuren als oranje, blauw, grijs, geel en groen. Hou je van kleurrijk en sierlijk? Dan is dit de tegel waar je voor moet gaan! 

  1. Visgraat designtegels 

Met een visgraatmotief als designtegels wijzen alle diagonale lijnen naar de hoeken van de ruimte. Je kunt in de keuken deze designtegels gemakkelijk inzetten als achterwand. Ook kun je ze gebruiken als vloer. Heb je een kleine keuken? Dan is een visgraatmotief helemaal slim om te gebruiken. Doordat de lijnen naar de hoeken van de ruimte wijzen zorgt een visgraatmotief ervoor dat de ruimte groter oogt. Ideaal! Wil graag alle designtegels bekijken? Ga dan naar Afium.nl of kom langs bij ons in de showroom in Rotterdam.