Het gebruik van massagestoelen tijdens de zwangerschap

Het is geen geheim dat voor veel vrouwen zwanger zijn soms ongemakkelijk kan zijn – en niet alleen op de dag van de geboorte van de baby. Alle maanden voor de bevalling kunnen gepaard gaan met pijnen, krampen en andere ongemakkelijkheden. Het is dan ook logisch te zoeken naar oplossingen. Als je aan wat welverdiende ontspanning denkt met een pedicure of massage, vraag je je misschien af of een elektrische massagestoel of massagekussens veilig is om te gebruiken tijdens de zwangerschap.

Net als met zoveel andere dingen tijdens de zwangerschap, is er door te weinig onderzoek geen definitief antwoord. Toch zullen veel deskundigen je vertellen dat deze massagestoelen veilig zijn, zolang je ze op de juiste manier gebruikt. In dit artikel staat wat je moet weten over waarom het gebruik van massagestoelen tijdens de zwangerschap soms controversieel is, waar je rekening mee moet houden als je besluit ervoor te gaan, en wat je nog meer kunt doen om verlichting te krijgen tijdens de zwangerschap.

Dus is het veilig om een massagestoel te gebruiken tijdens de zwangerschap?

Er zijn drie belangrijke zorgen rond het gebruik van een elektrische massagestoel tijdens de zwangerschap:

·        De vibratie kan schadelijk zijn voor je baby.

·        De acupressuur drukpunten kunnen vroegtijdige weeën opwekken.

·        Als de stoel een verwarmingsfunctie heeft, zou je oververhit kunnen raken, wat schadelijk kan zijn voor je baby.

Laten we elk mogelijk probleem eens nader bekijken:

Trillingen. De trillingen die je van een massagestoel krijgt, zijn over het algemeen niet krachtig genoeg om schade te veroorzaken. En zelfs als je de hoogste stand gebruikt, is er geen risico voor je buik omdat je in een zittende positie zit.

Acupressuur. Ook de druk die in deze stoelen wordt uitgeoefend is niet intens genoeg om weeën op gang te brengen. In feite vereisen acupressuur-weeën punten een constante druk, niet het soort dat je van een massagestoel zou krijgen.

Warmte. Hoewel de warmte van een massagestoel waarschijnlijk vrij mild zal zijn, is het altijd een goed idee om op te passen voor oververhitting tijdens de zwangerschap. Het is gevaarlijk om je lichaamstemperatuur te hoog te laten oplopen als je zwanger bent. Daarom zijn dingen als bubbelbaden, sauna’s en hete yoga niet aan te raden. Mocht je toch graag een massage willen, maar vind je de massagestoel toch te gevaarlijk, dan kun je altijd kijken naar massagekussens. Massagekussens kunnen voor verschillende lichaamsdelen gebruikt worden, zo heb je massagekussens voor de nek en voor de rug die je kan gebruiken.

Geplaatst in DIY