Uit welke vloeren kan je tegenwoordig allemaal kiezen

Wanneer je op visite gaat bij iemand zul je al snel kijken naar de vloer. Ieder huis heeft zijn eigen vloer en zijn eigen print. Er is op dit moment namelijk ook een ontzettend groot aanbod aan verschillende soorten en maten vloeren. De keuze is echt enorm. Maar dit kan de keuze ook heel lastig maken. Hieronder kun je de verschillende soorten vloeren lezen die op dit moment in de bouwmarkt te vinden zijn. Daarnaast wordt kort toegelicht wat voor soort vloertype het eigenlijk precies is. Dus vroeg je je af welke vloeren je tegenwoordig allemaal kunt kiezen? Lees dan vooral door om het antwoord op deze vraag te kunnen lezen!

Laminaat, Vinyl en PVC

Ten eerste wordt er een bekende vloertype toegelicht, namelijk laminaat. Laminaat lijkt namelijk erg op een houten vloer en is daarentegen makkelijker te leggen. Dit zorgt ervoor dat laminaat erg populair is en de prijzen zijn ook nog eens aantrekkelijk voor een laminaat vloer. Daarnaast heb je ook een vinyl-vloer. Deze vinyl-vloer is erg voordelig voor jezelf. Je hebt namelijk minder last van geluidsoverlast door de gelijmde ondervloer. Naast de laminaat en de vinyl-vloer heb je ook nog een vloer van PVC. PVC is eigenlijk een vloer dat opgebouwd is uit lagen kunststof. Dit materiaal is daardoor zeer flexibel en is daardoor ook geschikt voor vloerverwarming.

Houten vloer, gietvloeren en tapijt

Naast de eerder genoemde vloeren bestaat er natuurlijk ook de houten vloer. Een houten vloer krijgt vaak zijn eigen details waardoor elke vloer uniek is. Hout zorgt over het algemeen ook voor een warme sfeer in het huis. Daarnaast heb je keuze uit heel veel verschillende soorten houten zoals keramisch hout of eikenhout. Naast de houten vloer heb je natuurlijk ook gietvloeren. Deze vloeren zijn vooral populair bij de mensen die een industriële look willen creëren. Wil je juist een geluiddempende vloer? Dan is het aan te raden om te kiezen voor tapijt. Zoals je ziet is er dus enorm veel keuze in vloertypes. Het hangt er dus helemaal vanaf wat jij zelf prettig en mooi vindt!