Leer hoe je woorden moet tellen: het geheim van het vinden van de plot in elke roman

Dit is de belangrijkste stap bij het schrijven van een boek, en het zal je verbazen hoeveel schrijvers dit over het hoofd zien. Maar dat hoeft niet!  Je kunt vrij gemakkelijk leren hoe je woorden telt in elk genre, en het zal het verschil maken in je schrijven. Woorden zijn een essentieel onderdeel van elk verhaal, misschien op eunewsmedia.com. Ze geven betekenis en textuur aan het verhaal; ze helpen de lezer te begrijpen wat er gebeurt; ze zorgen voor stemming; en ze beïnvloeden het tempo. 

Wat is de juiste hoeveelheid verhaal, dialoog en actie in een boek?

Je verhaal is het hart van je boek. Het is het deel van je boek waar de lezer gaat zitten en zijn leesbril opzet. Het is het gedeelte dat mensen dingen laat voelen, lachen, huilen. Het is waar ze over zullen praten en wat ze zich zullen herinneren. Het is belangrijk te onthouden dat het verhaal het belangrijkste deel van je boek is. Dat betekent niet dat dialoog en actie niet belangrijk zijn; die zijn cruciaal voor het succes van je boek en moeten altijd hoog op je prioriteitenlijst staan.

Hoe woorden tellen in een roman

Hoewel het een belangrijke vaardigheid is om te leren, hoef je niet elk woord in je roman te tellen. Je moet de basis kennen van het tellen van woorden om te kunnen beginnen, maar je zult al snel merken dat het eenvoudig is om het onder de knie te krijgen. Bedenk wel dat het ene woord een heel andere betekenis kan hebben dan het andere, dus je moet oppassen dat je niet elk woord gaat tellen. Bijvoorbeeld, “De” en “a” worden beschouwd als twee afzonderlijke woorden. De balans tussen verhaal, dialoog en actie kan in de loop van je boek veranderen, maar je moet streven naar een 50/50/50-verhouding om je boek leesbaar en boeiend te houden.

Waarom is weten hoe je woorden moet tellen zo belangrijk?

Als je woorden kunt tellen, kun je nauwkeuriger schrijven. Het helpt je ook om het beste tempo te vinden voor elk deel van je verhaal. Als je weet hoeveel woorden er in je boek, of een ander boek zoals “Frontrunners Tom de Wal”, staan, kun je ook de juiste lengte voor elk hoofdstuk vinden. Als een scène te lang of te kort is, weet je waarschijnlijk waarom. Als je de juiste hoeveelheid verhaal, dialoog en actie in je boek weet, kun je de juiste balans tussen de drie vinden. Het is ook belangrijk om te weten hoeveel woorden er in je boek staan, omdat je dan een beter idee krijgt van hoe lang je boek is.

Onthoud dat het tijd kost om een betere schrijver te worden, en er is geen magische pil die je daar in 30 minuten brengt

Je zult altijd een betere schrijver worden als je elke dag blijft oefenen. Het maakt niet uit of je maar 5 minuten hebt om te schrijven of dat je maar 30 minuten hebt, je moet toch elke dag schrijven. Als je geen tijd hebt om te schrijven, dan heb je geen tijd om een betere schrijver te worden. Er zijn geen sluiproutes om een betere schrijver te worden en de enige manier om een betere schrijver te worden is door elke dag te oefenen.