Wat voor soort schakelmateriaal is er?

Schakelknop

Er zijn verschillende soorten, maten en kleuren schakelmateriaal. Bij schakelmateriaal denk je waarschijnlijk aan een knopje om het licht aan en uit te doen, maar een schakelaar gebruik je niet alleen voor het licht, het kan bijvoorbeeld ook voor de afzuiging en een heleboel andere dingen. Je hebt bijvoorbeeld serieschakelaars en wisselschakelaars, maar er bestaan ook drie standen schakelaars en dimmers, ook zijn er bewegingsmelders die ervoor zorgen dat het licht aangaat op het moment dat er beweging wordt gedetecteerd. Kortom, er is veel verschil in schakelmateriaal, waardoor je sowieso kunt vinden wat bij jou past en wat jij fijn vindt. 

Waar moet ik stopcontacten/schakelmateriaal kopen?

Er zijn ontzettend veel plekken die elektra gerelateerde producten verkopen. Het is in ieder geval verstandig om te kijken of er randaarding zit in de stopcontacten (wanneer dit nodig is). Je kunt deze spullen in verschillende winkels kopen, maar ook op bijvoorbeeld Marktplaats is dit te vinden. Sowieso kun je voor schakelmateriaal en stopcontacten terecht bij winkels, zoals de Gamma, Ikea, Praxis en andere bouwmarkten. Maar ook online zijn er genoeg stopcontacten en schakelmateriaal te vinden, denk dan bijvoorbeeld aan https://nlshop.se.com/. Vraag gerust om advies en kijk welke winkel er bij jou in de buurt zit om gelijk je spullen te halen, of bestel het online. 

Welke stopcontacten bestaan er?

Je komt ze overal tegen, stopcontacten, iedereen heeft ze nodig en eigenlijk komen we ze altijd te kort. Stopcontacten zijn er in verschillende kleuren, soorten, maten en vormen. Bijvoorbeeld een stopcontact met klapdeksel is heel erg handig voor in vochtige ruimtes die snel vies kunnen worden, zoals een badkamer, washok, keuken of schuur. Er zijn veel verschillende stopcontacten, voor in ieder interieur is er eigenlijk wel wat te vinden. Je hebt stopcontacten in veel verschillende kleuren en vormen. Zo is het heel makkelijk om een stopcontact te vinden wat goed in jouw huis past en die aan jouw wensen voldoet.