De voordelen van showroom keukens

De meeste mensen krijgen al kriebels bij het woord ‘showroom’. De televisie die al uren heeft gedraaid in een winkel, de wasmachine waar iederene met zijn handen aan heeft gezeten en laptops die door iedereen al zijn gebruikt. Producten die we niet graag als showroommodel kopen. Dat geldt ook voor keukens, want showroom keukens worden vaak bezocht en aangeraakt. Toch bieden ze heel veel voordelen en we vertellen in onze blog welke voordelen dat zijn.

Kwaliteit voor een spotprijs

Goedkope keukens zijn vaak kwalitatief minder goed dan keukens die meer kosten. De gebruikte materialen zijn minder duurzaam en de accessoires en apparaten kunnen van een B- in plaats van een A-merk zijn. Bij showroom keukens krijg je topkwaliteit voor een ramkoers. Waarom zijn ze zo goedkoop? Omdat ze plaats moeten maken voor bijvoorbeeld een nieuwe collectie. Dus de winkel wil de showroomkeuken ook zo snel mogelijk verkopen en demonteren.

Snelle levertijden

De levertijd van een keuken kan wel weken tot maanden duren en dat is soms frustrerend. Stiekem eigenlijk heel vaak, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk genieten van een nieuwe keuken. Dan bieden showroom keukens uitkomst, want die zijn vaak al binnen een week tot enkele weken te leveren en te monteren. De keuken is er immers al. Hij hoeft alleen nog in de winkel gedemonteerd te worden en dan kunnen de monteurs de keuken bezorgen en bij jou op locatie weer monteren. Door de drukte kan het soms nog steeds een week tot wel 3 weken duren, maar dat is aanzienlijk korter dan wanneer je voor een nieuwe keuken kiest.

Showroom keukens zijn aan te passen

Bij showroomkeukens denken veel mensen dat aanpassingen niet meer mogelijk zijn, maar niets is minder waar. Ook een showroomkeuken kan naar wens worden aangepast. Oké, de kleuren en de materialen die je ziet zijn in de regel ook de producten die je ontvangt, maar een showroomkeuken kan wel op maat worden gemaakt, zodat die ook past. En de inbouwapparaten die je ziet kun je eventueel laten vervangen door producten die jouw voorkeur hebben. Ook die opties heb je. 

Showroom keukens zijn compleet

Het is wel een voordeel dat showroom keukens altijd compleet zijn. Alle onderdelen, accessoires en apparaten die je in de showroom ziet zijn bij de prijs inbegrepen. Dus je bent er direct helemaal klaar voor om de heerlijkste gerechten klaar te maken wanneer je showroomkeuken wordt geleverd en is gemonteerd.

Onderhandelen is nog steeds mogelijk

De scherpe prijs van showroom keukens schrikt mensen af om te onderhandelen, maar dat is gewoon mogelijk. Houdt er rekening mee dat de winkel zo snel mogelijk afscheid wil nemen van de showroom keuken en daar willen ze ook best geld voor inleveren. De nieuwe collectie IKEA keukens bijvoorbeeld, levert immers veel meer geld op. Oké, nu gaat het onderhandelen over showroomkeukens stroever en biedt de verkoper meer weerstand. Houdt er ook rekening mee dat de korting nooit zo hoog is dan wanneer je kiest voor een nieuwe keuken. Maar onderhandelen en afdingen kan dus nog steeds!