3 tips voor online sportprijzen kopen

We hebben nog nooit zoveel online besteld. Van kleding tot huishoudelijke artikelen, en van bouwmaterialen tot, jawel, sportprijzen! De mogelijkheid om sportprijzen en ander materieel online te bestellen maakt het organiseren van je evenement een stuk makkelijker. Met een paar muisklikken heb je belangrijke zaken geregeld en kun jij je richten op andere dingen die moeten gebeuren voor de organisatie. Om optimaal gebruik te maken van de online mogelijkheden maak je gebruik van de volgende tips.

Op zoek naar online aanbieders van sportprijzen

Voordat het bestelproces van start gaat, kijk je eerst naar het aanbod. Er zijn veel verschillende leveranciers actief die ieder hun eigen prijzen en voorwaarden hanteren. Prijzen zijn redelijk makkelijk te vinden maar let altijd op de kwaliteit die je voor je geld krijgt. Hierover straks meer. Ga op een website altijd even naar de klantenservice pagina of de over-ons pagina. Hier vind je meestal alle informatie over bestellen, bezorgtijden, retourneren en betaalmogelijkheden. Kies een leverancier die hier flexibel mee omgaat. Gaat het om grote bestellingen? Kijk dan of je persoonlijk contact kunt leggen met een leverancier. Dat werkt niet alleen prettiger, je kunt vaak ook nog een leuke staffelkorting versieren!

Let op kwaliteit

Sportprijzen reflecteren, letterlijk, de prestige van je evenement. Je hebt 101 dingen te regelen en veel van deze zaken kosten geld. Je budget voor sportprijzen is daarom waarschijnlijk beperkt. Maar dat betekent niet dat je in hoeft te leveren op de kwaliteit van je sportprijzen. Zo kun je de kwaliteit controleren wanneer je online aan het shoppen bent:

  • Heeft de leverancier duidelijke productfoto’s op de website staan? Duidelijke foto’s vanuit meerdere hoeken die je kunt uitvergroten, geven je een duidelijk beeld van de kwaliteit van de sportprijzen.
  • Hoe is het retourbeleid? Het kan altijd gebeuren dat een sportprijs er op de foto’s geweldig uitziet maar in het echt toch niet helemaal aan je eisen voldoet. Dan is het prettig wanneer je je bestelling makkelijk terug kunt sturen of in kunt ruilen.
  • Heb je mogelijkheden tot personaliseren? Bijvoorbeeld een custom naamplaatje op een trofee of een gepersonaliseerde foto op een medaille. Of de kleur van het lint. Dit betekent dat je meer opties hebt, maar ook dat de sportprijzen waarschijnlijk in eigen beheer worden geproduceerd.

Bezorgkosten van je sportprijzen

Je wilt natuurlijk zo min mogelijk betalen voor zaken waar je evenement niet direct iets aan heeft. Kijk daarom goed naar de bezorgkosten en de voorwaarden daarvan. Zo kan het voordeliger zijn om bij een lokale leverancier te bestellen.