Op vakantie naar Zeeland, samen met de honden? Tips voor leuke uitjes en vakantie-adresjes

Op vakantie naar Zeeland, samen met de honden? Tips voor leuke uitjes en vakantie-adresjes

Zeeland, met zijn uitgestrekte kustlijnen, pittoreske dorpjes en prachtige natuur, is een ideale bestemming voor een vakantie samen met je hond. Of je nu houdt van lange strandwandelingen, culturele uitstapjes of avontuurlijke tochten, Zeeland heeft het allemaal. In dit artikel delen we enkele van de beste tips voor uitjes en vakantie-adresjes in Zeeland waar je samen met je trouwe viervoeter kunt genieten van een onvergetelijke vakantie.

Waarom op vakantie naar Zeeland?

Zeeland staat bekend om zijn gastvrijheid en liefde voor dieren, waardoor het een perfecte bestemming is voor een vakantie met honden. De provincie biedt een breed aanbod qua activiteiten en wanneer je een vakantiehuis in Zeeland met hond wilt huren, zijn er genoeg leuke opties. Met kilometers aan stranden, bossen en polders, is er altijd wel een plek waar je hond zich kan uitleven.

Leuke uitjes met de hond in Zeeland

  1. Strandwandelingen

Een van de grootste trekpleisters van Zeeland zijn de uitgestrekte stranden. Veel van deze stranden zijn hondvriendelijk en bieden ruimte voor lange wandelingen en spelletjes in het zand en de zee.

  • Strand van Breskens: Dit strand staat bekend om zijn uitgestrektheid en is ideaal voor lange wandelingen. Hier zijn honden het hele jaar door welkom.
  • Westkapelle: Ook hier zijn honden het hele jaar toegestaan. Het strand is breed en biedt veel ruimte voor honden om vrij rond te rennen.

2. Natuurgebieden

Naast stranden heeft Zeeland ook prachtige natuurgebieden waar je kunt wandelen en genieten van de rust.

  • Verdronken Land van Saeftinghe: Dit uitgestrekte natuurgebied biedt kilometers aan wandelpaden en is perfect voor avontuurlijke tochten met de hond. Vergeet niet stevige schoenen mee te nemen, want het kan modderig zijn!
  • Boswachterij Westerschouwen: Dit is het grootste bos van Zeeland en biedt diverse wandelroutes door bossen en duinen. Hier kunnen honden heerlijk rennen en spelen in de natuur.

3. Stadjes en dorpen verkennen

Zeeland heeft veel charmante stadjes en dorpjes die een bezoek waard zijn. Veel van deze plekken zijn hondvriendelijk en bieden voldoende mogelijkheden voor een wandeling door de historische straten.

  • Middelburg: De hoofdstad van Zeeland heeft een historisch centrum vol smalle straatjes, grachten en prachtige gebouwen. Veel terrassen en winkels zijn hier hondvriendelijk.
  • Veere: Dit pittoreske stadje aan het Veerse Meer is ideaal voor een rustige wandeling langs de haven en door de oude straten. Je vindt hier ook enkele hondvriendelijke cafés en restaurants.

4. Boottochtjes

Zeeland staat bekend om zijn waterwegen en wat is er leuker dan een boottocht maken met je hond?

  • Veerse Meer: Hier kun je verschillende boottochten maken waarbij honden welkom zijn. Geniet van de mooie uitzichten en het kabbelende water terwijl je hond zich vermaakt aan boord.
  • Rondvaart Oosterschelde: Maak een rondvaart over de Oosterschelde en spot zeehonden. Honden zijn op veel boten toegestaan, maar het is altijd verstandig om dit van tevoren even te checken.

Vakantie-adresjes in Zeeland

  1. Vakantieparken

Zeeland heeft een ruime keuze aan vakantieparken die geschikt zijn voor een verblijf met honden.

  • Roompot Beach Resort: Dit vakantiepark ligt direct aan het strand en heeft diverse hondvriendelijke accommodaties. Het park biedt ook speciale hondenvoorzieningen, zoals uitlaatplaatsen en hondendouches.
  • Landal Resort Haamstede: Gelegen in een prachtige omgeving nabij bos en strand. Dit park biedt ruime bungalows en chalets waar honden welkom zijn.
  1. Vakantiehuisjes

Naast vakantieparken zijn er ook veel vakantiehuisjes in Zeeland waar je hond welkom is.

  • Zeeuwse Kust Villa’s: Deze luxe villa’s bevinden zich op loopafstand van het strand en zijn ideaal voor een vakantie met je hond. De villa’s hebben vaak een omheinde tuin, wat ideaal is voor honden.
  • De Groote Duynen: Moderne vakantiehuizen met ruime tuinen, gelegen in een rustige omgeving. De huizen zijn ingericht met het oog op comfort voor zowel mens als hond.
  1. Hotels en B&B’s

Voor wie liever in een hotel of B&B verblijft, biedt Zeeland ook diverse opties.

  • Hotel de Zeeuwse Stromen: Dit hotel ligt dicht bij het strand en biedt hondvriendelijke kamers. Het hotel heeft zelfs een speciaal hondenmenu en een hondendouche.
  • B&B Het Oude Dorp: Een gezellige B&B in het pittoreske Burgh-Haamstede waar honden van harte welkom zijn. De B&B biedt comfortabele kamers en een rustige tuin voor de honden om in te spelen.

Waar ga jij op vakantie naar Zeeland, samen met de hond(en)?

Met deze tips en aanbevelingen ben je goed voorbereid voor een onvergetelijke vakantie in Zeeland, samen met je hond. Geniet van de prachtige natuur, de gastvrijheid en de talrijke mogelijkheden om samen met je trouwe viervoeter op ontdekkingstocht te gaan. Zeeland wacht op je!