Avocado plant: lekker, gezond én mooi

Iedereen heeft ze wel eens gehad: een lekkere romige avocado. Je kunt ze bijna overal krijgen en ze zijn heerlijk in een groot aantal gerechten, maar wist je dat je ook nog andere dingen met avocado’s kan doen? Maar wat kun je dan met een avocado? Dat lees je hier!

Plant groeien 

Wist je dat avocado’s niet alleen super lekker zijn, maar ook nog eens mooi als plant zijn? Daarnaast is het makkelijk om je eigen avocado plant te groeien! Als je de volgende stappen volgt dan heb je binnen no time een prachtige avocado plant in jouw huis staan!

Stap 1: Koop een avocado en verwijder de pit voorzichtig. Probeer niet je mes in de pit te steken, zo wordt de pit beschadigd en dit kan het groei proces belemmeren.

Stap 2: Was de pit zachtjes en pel het bruine schilletje van de pit af. Maak daarna de pit even droog.

Stap 3: Nu heb je 3 tandenstokers nodig en een transparant glas. Zorg ervoor dat je duidelijk weet wat de bovenkant en de onderkant van de pit is. Op de foto hieronder zie je duidelijk dat de onderkant een klein steeltje heeft. Let op! Niet alle avocado pitten hebben een steeltje. Je kunt de bovenkant gemakkelijk herkennen, doordat deze wat puntiger is en de onderkant is wat ronder en breder. 

Vervolgens ga je de drie tandenstokers in de pit steken, zodat de pit in het glas kan blijven hangen. Probeer niet in de groeven van de pit te steken! 

Stap 4: De laatste stap is het plaatsen van de pit in het glas en het glas vullen tot driekwart van de pit bedekt is. Zet het glas in wat (indirect) zonlicht en groeien maar! Ververs het water regelmatig en check ook of de pit nog mooi schoon is. 

Haarmasker maken 

Naast het groeien van een leuk plantje kun je avocado pitten nog functioneler gebruiken. Zo kun je een haarmasker maken. Het beste hieraan is dat het super makkelijk is en je kunt doei zeggen tegen droog haar! Wat heb je nodig? Heel simpel 1 avocado en 2-3 eetlepels kokosnoot olie. Stamp de avocado en mix het met de olie tot je een soort pasta hebt. Je kunt extra olie toevoegen als je liever een vloeibaar masker hebt.  Lekker verdelen over je haar en laten zitten voor tenminste 10 minuten. 

Gezichtsmasker maken

Ben je bezig met een haarmasker maken? Maak meteen een gezichtsmasker erbij! Gemakkelijk met 1 avocado en 2 eetlepels honing. Hetzelfde als bij het haarmasker moet je de avocado prakken en vervolgens de honing toevoegen. Vervolgens lekker genieten van een heerlijk zachte huid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *