Hoe kies je een trouwlocatie?

Trouwlocatie Amsterdam

Ben je net verloofd? Gefeliciteerd! je hebt dan zojuist één van de belangrijkste keuzes van je leven gemaakt. Een andere belangrijke keuze die daaruit volgt is de juiste locatie waar je elkaar het jawoord zegt. En dat zijn er zoveel dat je door de spreekwoordelijke bomen het bos niet meer ziet. Hoe ga je daaruit komen?

Trouwlocaties vinden

Online zijn er verschillende mogelijkheden waar je terecht kunt om je bruiloft te regelen. Er zijn platformen waar veel leveranciers zich op hebben verzameld, of facebookgroepen waar je bruiden elkaar van advies kunnen voorzien. Maar een locatiemanager heeft de expertise die jij nodig hebt om de juiste locatie te kiezen. In de meeste steden is een overvloed aan trouwlocaties. Voor een trouwlocatie in Amsterdam kun je zowel klassiek als modern gaan, met uitzicht op het water of op een rustige binnenplaats. Juist in onze hoofdstad is een bijna onbeperkt aantal mogelijkheden, waar een dergelijke site goed bij kan helpen.

Extra tips

Een van de belangrijkste voorwaarden voor het kiezen van jouw trouwlocatie is natuurlijk je budget. Ga je voor een grote, spectaculaire bruiloft met veel gasten? Dan is het logisch dat je de kleinere locaties weg moet strepen. Andersom geldt natuurlijk dat een gigantische hal misschien niet zo sfeervol is als je de bruiloft juist klein wilt houdt. Bovendien zijn de grotere locaties waar meer dan 150 mensen passen natuurlijk duurder. Zo kun je voor bijvoorbeeld de ceremonie over het algemeen uitgaan van 2m2 per persoon en voor een diner met dansvloer van 4m2 per persoon. Vraag bij de locatie hoeveel mensen zij voor verschillende indelingen aankunnen.

Een ander belangrijk budgettair punt(je) is de drank. Vraag of het mogelijk is om de drank af te kopen. Dit is bijna overal namelijk mogelijk. Valt het niet te regelen of besluit je zelf om niet een dergelijke deal te sluiten wordt elk geschonken drankje apart in rekening gebracht. Vooral als het mooi weer is, kan de eindrekening flink hoger uitvallen dan de bedoeling was!

Als we het dan toch over mooi weer hebben: dat is het natuurlijk niet altijd. Heb je een buitenbruiloft gepland, vraag dan ook altijd wat de mogelijkheden zijn als het weer die dag toch weer typisch Nederlands, met regen dus, is. Heb je juist een bruiloft gepland in hartje winter? Houd er dan rekening mee dat het weer een serieuze hindernis kan zijn. Het is dan handig om de afstanden tussen de verschillende locaties als ceremonie, diner en feest zo kort mogelijk te houden. Even een extra tip om rekening mee te houden.

Een andere interessante vraag om over na te denken is of je de locatie exclusief wil of dat er ook andere activiteiten op dezelfde dag gepland kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld een probleem worden als de receptie uitloopt. Ook bij exclusieve locaties kan een sluitingstijd een belangrijk bespreekpunt zijn. Dit is maar het topje van de ijsberg als het aankomt op punten om over na te denken wanneer je een trouwlocatie kiest. Een goede locatiemanager kan je hier uitstekend mee helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *