Waar moet je op letten bij het herstellen van glas?

Wanneer je te maken krijgt met beschadigd of gebroken glas is het belangrijk om dit zo goed mogelijk op te lossen. Maar wanneer is dit echt nodig en waar moet je op letten bij het kiezen van een geschikt glaszettersbedrijf? 

Wanneer is glasherstel nodig? 

Glas is kwetsbaar materiaal en kan daarom gemakkelijk stuk gaan. Wanneer een glasplaat of een ruit volledig gebroken is, is het voor de veiligheid van omstanders van groot belang dat de schade zo snel mogelijk hersteld wordt. Door de losliggende glasscherven kunnen er namelijk gevaarlijke situaties ontstaan. Naast de veiligheid van jezelf en anderen is het ook belangrijk om het glas zo spoedig mogelijk te herstellen, zodat er geen ongewenste gasten de beschadigde woning of pand binnen kunnen dringen. Verder biedt glas bescherming tegen barre weersomstandigheden zoals regen, hagel en stevige wind. Wanneer deze bescherming wegvalt, kun je eerder te maken krijgen met lekkages of andere vervelende schades aan jouw woning. Tot slot kost een kapotte ruit ook erg veel energie, doordat het raam continue open staat en alle warmte gemakkelijk naar buiten verdwijnt. Zorg er daarom voor dat je een beschadigde glasplaat of ruit zo snel mogelijk laat herstellen door een ervaren glaszetter. 

Hoe kies je een geschikt glaszettersbedrijf? 

Heb je te maken met een kapot stuk ruit of ander glaswerk en wil je dit zo snel en vakkundig mogelijk laten herstellen? Dan is het verstandig om met een aantal zaken rekening te houden. Een goed glaszettersbedrijf kenmerkt zich namelijk aan de volgende drie belangrijke punten: 

  • 24/7 spoeddienst
  • Heldere tarieven
  • Deskundig advies

24/7 spoeddienst

De erkende glaszettersbedrijven beschikken vrijwel allemaal over een spoeddienst. Ze begrijpen namelijk het belang van snel handelen binnen hun vakgebied. Let er daarom goed op of je deze dienst kunt vinden op hun website. Vaak wordt er duidelijk aangegeven dat ze 24 uur per dag, 7 dagen in de week beschikbaar zijn en wordt daarbij een direct spoednummer aangegeven. Het streven is voor de meeste glasspecialisten om binnen een uur op de locatie aanwezig te zijn, zodat ze hun klanten altijd optimaal van dienst kunnen zijn. 

Heldere tarieven

Het is belangrijk om voorafgaand aan de klus een duidelijk beeld te hebben van de kosten voor het herstel. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan en kun je de specialist met een goed gevoel de klus laten uitvoeren. Overleg daarom altijd met de glaszetter aan welke prijs je moet denken. Het kan helpen om hiervoor even een foto te sturen van de situatie, zodat de glaszetter de situatie vooraf zo goed mogelijk kan beoordelen. 

Deskundig advies

Een goede glaszetter kent zijn vak en weet precies welk soort glas je het beste kunt aanschaffen. De erkende specialist zal daarbij altijd open en transparant communiceren over de verschillende mogelijkheden binnen jouw situatie. Daarbij kan hij goed uitleggen waarom bepaalde keuzes wel of niet verstandig zijn om te maken. Het is verstandig om je van tevoren alvast te verdiepen in de verschillende soorten glas en daarbij helder te hebben wat jouw wensen en behoeften zijn. Een glaszetter kan je vervolgens bijstaan met deskundig advies voor het herstellen van jouw glas. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt en de klus zo goed mogelijk uitgevoerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *