Gebruik deze tips voor thuiswerken om de productiviteit en het comfort te ondersteunen.

thuiswerken

In deze ongekende tijd van sociale distantie doen mensen over de hele wereld een van de belangrijkste dingen die ze kunnen doen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Daarom hebben veel mensen zich onverwacht thuis gewerkt. Hoewel deze tijdelijke overgang naar een thuiskantoor zeer essentieel is voor degenen die in staat zijn, brengt het ook uitdagingen met zich mee. Talloze mensen brengen uren door in hun nieuwe thuiskantoor, of het gebrek daaraan!

Benieuwd naar verschillende interessante interieur ideeën? Kijk dan op deze website, hier wordt veel informatie gedeeld.

Voor degenen die proberen om in hun dag uren te typen op laptops terwijl ze op banken of aan keukentafels zitten, kan het moeilijk zijn om zich te concentreren en productief te blijven. Voeg daarbij de afleiding die gepaard gaat met thuiswerken, inclusief kinderen thuis van school, en het kan ronduit onmogelijk lijken. We hebben een aantal tips die je kunnen helpen jouw productiviteit en geestelijke gezondheid te redden. Volg deze stappen om jouw werkdag te plannen en jouw eigen thuiskantoorruimte te creëren, of je nu een hele kamer kunt commanderen of het beste kunt halen uit een beschikbare hoek van een gedeelde ruimte.

Stel jouw werktijd in

Idealiter houdt je jouw uren gelijk aan die in het kantoor. Het kan echter zijn dat je enkele wijzigingen moet aanbrengen om de kinderen te kunnen zien en hen te helpen met hun eisen op het gebied van afstandsonderwijs. Of je nou vroeg wakker moet worden en moet profiteren van een rustig huis, de werktijden moet afwisselen met een echtgenoot die ook thuis is, of ’s avonds moet werken, het is belangrijk om je zoveel mogelijk aan een routine te houden, zodat jij, je collega’s en je werkgever weten wat ze kunnen verwachten en je kunnen bereiken als dat nodig is. Neem even de tijd om te kijken wat het beste werkt voor jou en je gezin, maar ook voor je werkgever.

Zoek een eigen plek

Als je de keuze hebt uit verschillende kamers, kun je het beste een kantoor aan huis kiezen dat zich op een apart niveau van je huis bevindt van de meeste activiteit, of het verst verwijderd is van de belangrijkste woonruimtes. (Denk na, rustig!) Voor de meesten kan dit een extra slaapkamer zijn op een lager niveau of aan het einde van een gang die tijdelijk of permanent is omgebouwd tot een thuiskantoor.

Scheid een gedeelde ruimte

Als je geen aparte kamer heeft, kun je een deel van een gedeelde ruimte ombouwen tot jouw thuiswerkplek, zoals een familiekamer of een woonkamer. Streef naar een einde van de kamer of een hoek die nog steeds enige visuele afscheiding van de dagelijkse afleiding mogelijk maakt. Je kunt ook enkele ontwerptrucs toepassen om jouw ruimte visueel te ontkoppelen.

Een vloerkleed onder jouw bureau kan een kussen voor jouw voeten toevoegen, en helpen om jouw kantoorruimte te onderscheiden. Een stoelmat kan ook stijl toevoegen aan jouw thuiskantoor. Kies er een die duurzaam is en een antislip laag heeft, zodat hij goed blijft zitten. Je kunt ook een ruimteverdeler gebruiken voor geïmproviseerde kastenwanden, of een projectbureau, bureau met planken of aparte boekenplanken plaatsen om te zorgen voor een scheiding met de rest van jouw kamer. Zorg er alleen voor dat alle zware stukken zoals planken goed worden vastgezet aan een wand.

Zet een bureau op

Het kan verleidelijk zijn om vanuit huis op je bank te werken, met je voeten omhoog en een laptop op je met pyjama beklede schoot. Dit is echter niet ideaal voor de productiviteit en het zal jouw rug ook op lange termijn geen goed doen. Als je een bureau hebt, ruim het dan op en wijdt het aan jouw werk – van huis uit. Als je geen bureau hebt, kunt je zich tevreden stellen met een kleine tafel of een kaarttafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *