Energie besparen met deze tips!

Heb jij ook iedere keer zo’n hoge energierekening? Gelukkig zijn er een aantal simpele tips om jouw energierekening mooi laag te houden. Wil je meer weten? Lees dan snel verder! 

Standby 

Heb je een TV of monitoren? Gebruik geen standby optie! In deze stand wordt er nog steeds veel energie verbruikt en dat is zonde, want je doet er niets mee. Probeer ook je elektronische apparaten niet aangesloten te houden. Ben je klaar met de waterkoker? Dan stekkertje eruit halen! Het lijkt misschien van niet, maar ook als ze in het stopcontact zijn verbonden blijft er wat energie naar toe gaan. 

Licht

Probeer ervoor te zorgen dat je genoeg natuurlijk lichtinval heb overdag, zo voorkom je dat je overdag het licht aan moet zetten. Het gebruiken van licht kost natuurlijk ook veel energie. In de avond wordt het natuurlijk donker en dan moet je soms wel echt het licht aan doen. Gelukkig kun je ook hiervoor wat anders gebruiken, namelijk: kaarsen. Een aantal geurkaarsen in de woonkamer en wat dinerkaarsen op de eettafel, zorgt voor verlichting én een fijne sfeer. 

Verwarming 

Probeer zo min mogelijk de verwarming te gebruiken. Sommige huizen zijn ook minder goed geïsoleerd, waardoor er erg hoge energiekosten komen van het verwarmen van het huis. Door ervoor te zorgen dat je zelf goed gekleed bent, voorkom je onnodig gebruik van de verwarming. Doe bijvoorbeeld een trui aan in plaats van een t-shirt en doe lekkere dikke wollen sokken aan. 

Tijdens het slapen kun je naast je normale deken nog een extra deken gebruiken. Maak gebruik van een dikke wollen deken om extra warm te blijven. Door de verwarming niet aan te zetten bespaar je niet alleen energie, maar vaak verbetert het ook nog eens je slaap.

Opladen

Laad jij altijd je telefoon op ‘s nachts terwijl je slaapt? Niet doen! Dit kan niet alleen schadelijk zijn voor je telefoon, maar het verbruikt ook nog eens veel energie. Tegenwoordig laden telefoons zo snel, dat deze binnen een half uurtje al vol zijn. Je kunt dus beter overdag als je wat tijd over hebt je telefoon aan de lader zetten. Of zet je telefoon aan de lader in de ochtend, terwijl je jezelf voorbereid om naar werk te gaan. Zo hoef je ook niet lang te wachten tot je telefoon vol is en kun je meteen door naar werk. 

Hopelijk kun je met deze tips die flink wat geld besparen op die energierekening!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *