Monteur worden?

Ga jij binnenkort studeren en ben jij geïnteresseerd om een monteur te worden? Of twijfel je nog? Wij geven je een aantal redenen om wél opgeleid te worden tot een monteur! Lees gauw verder!

Opleiding

Je kunt al een monteur worden met een MBO opleiding, dit betekent niet dat het een simpele baan is! Wat wel helpt is dat je tegenwoordig bij een HBO opleiding in het leenstelsel terecht komt. Bij MBO opleidingen is dit niet zo. Er is hiervoor nog steeds de oude regeling. Volg je opleiding en slaag je? Dan wordt je schuld kwijtgescholden! Sinds kort zijn de MBO niveau 4 opleidingen ook verkort van 4 jaar naar 3 jaar. Je kunt dus nóg sneller aan de slag! 

Loon 

Naast dat er veel voordelen zijn aan het volgen van een installatietechniek opleiding om monteur te worden, komt er ook nog wat te kijken bij het loon. Nu denk je misschien: ‘Maar met een MBO baan verdien je toch bijna niets?’. Dat valt reuze mee hoor! Natuurlijk zijn er verschillende soorten monteurs en afhankelijk van je specialisatie verschilt ook het loon. Daarnaast krijg je uiteraard meer loon, hoe meer ervaring je krijgt. Om een overzicht te geven over het salaris van een monteur hier een lijstje: 

  • Servicemonteur 1500 – 3000 euro 
  • Elektromonteur 1000 – 3000 euro 
  • Installatiemonteur 1700 – 2800 euro 
  • Storingsmonteur 1700 – 3000 euro

Zoals je ziet kun je nog een best flink salaris krijgen als monteur. De aanname dat je niets verdient met een MBO opleiding klopt dan ook niet. Natuurlijk begin je met een minder hoog salaris, maar dat is ook logisch. Als je net afgestudeerd bent aan een HBO opleiding zal je met hetzelfde probleem zitten. Naarmate je meer ervaring in je branche krijgt, zal je loon ook gaan stijgen! 

Daarnaast kun je er nog altijd voor kiezen om extra cursussen te volgen om nog meer kennis op te doen. Hoe meer kennis je hebt en hoe meer je kunt doen, hoe meer loon je kunt vragen! 

Baankansen

Nog een reden om een monteur te worden is omdat er zeer hoge baankansen zijn. Zo lang mensen en huizen er zijn, moeten er ook monteurs zijn. Daarnaast is het ook zo dat de afgelopen jaren er steeds meer mensen ervoor kiezen om door te studeren en een HBO-opleiding te doen. Hierdoor is er een tekort aan werknemers in veel MBO-banen. 

Dus wil je een lekker loon én zekerheid op een baan? Volg dan een opleiding tot monteur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *