De voordelen van kantoorplanten

Beplanting in kantoren en grote bedrijfspanden is naast een sfeervolle aanvulling op het interieur ook een goede toevoeging voor het welzijn van medewerkers. Planten brengen namelijk genoeg fysieke én psychologische voordelen met zich mee.

Visuele voordelen van planten op kantoor

Naast verschillende tinten groen, bieden planten ook een visueel-meditatieve ervaring. Een aantrekkelijke werkomgeving met veel planten wordt vaak gezien als inspirerende omgeving. En dat leidt indirect tot meer creatieve en productieve werknemers.

Daarbij, een ruimte aangevuld met planten is ook voor (potentiële) klanten uitnodigend. Zo creëer je met slechts enkele kantoorplanten eenvoudig een positieve merkervaring.

Kantoorplanten zorgen voor een betere luchtvochtigheid

Als je kiest voor planten dan heb je te maken met nog meer voordelen. Zo zijn vrijwel alle kantoorplanten luchtzuiverend. Dit houdt in dat een plant zijn huidmondjes opent, en CO2 omzet in zuurstof. En dat is natuurlijk positief voor de omgeving.

Daarbij zijn er ook genoeg luchtzuiverende planten die schadelijke stoffen uit de lucht halen. Denk aan schimmels, formaldehyde, stofmijt, koolmonoxide en chemische reinigingsmiddelen.

Ondanks dat in principe bijna alle kantoorplanten luchtzuiverend zijn, merk je niet bij alle planten de gevolgen ervan. Dit heeft de te maken met het aantal huidmondjes, maar ook de grootte van het blad en de plant is van belang.

Als je planten wilt toevoegen aan je kantoor interieur, kies dan voor luchtzuiverende planten. Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een echt goede luchtzuiveraar.

Een betere akoestiek

Alsof planten nog niet voor genoeg voordelen zorgen, zijn ze ook goed met geluid. Al jaren worden planten gebruikt tegen geluidsoverlast tussen snelwegen en woongebieden. Ditzelfde concept is ook van toepassing in een kantoor.

Planten zorgen met hun blad voor een betere akoestiek en een betere absorptie van afleidende geluiden. Zeker de Alocasia met zijn prachtige grote blad is een goede aanwinst, als je op zoek bent naar een betere akoestiek op kantoor. In combinatie met een hardhouten vloer, beton en marmer zijn kantoorplanten een ideaal.

Niet iedere kantoorplant is een makkelijke plant

Ben je overtuigd van de voordelen van kantoorplanten, maar zie je zelf de verzorging van planten niet zo zitten? Laat je dan adviseren over de soorten kantoorplanten.

Als je specifiek op zoek gaat naar een kantoorplant, dan zijn de meeste veeleisende plantensoorten er écht al wel uitgefilterd. Al heeft iedere plant natuurlijk wel water nodig om te groeien.

Onze beste tip? Neem een watermeter! Zo weet je exact wanneer de plant water nodig heeft. Er bestaan zelfs geautomatiseerde watersystemen. Maak een keuze die bij jou, het kantoor én de plant past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *