Op zoek naar de juiste autoverzekering?

Wanneer je op zoek bent naar een autoverzekering is het een goede zaak om vooraf verzekeringsmaatschappijen met elkaar te vergelijken. Je kunt jouw auto verzekeren via Autoverzekering.nl. Er wordt door het team van autoverzekering.nl een lijst opgesteld waarbij niet alleen wordt gekeken naar de prijs maar ook naar de kwaliteit die de autoverzekeraar levert. Wij kunnen dit vergelijk gratis aanbieden omdat wij voor elke verzekering die via autoverzekering.nl wordt afgesloten een vergoeding ontvangen van de verzekeraar waar jij de verzekering afsluit. Het vergelijken kost jou dus helemaal niets én voor ons maakt het niet uit naar welke verzekeraar je overstapt. Het is aan jou om verzekeringen te vergelijken en die verzekering te kiezen die het best bij jou past.

Hoe wordt de verzekeringspremie van jouw auto berekent

De verzekeringspremie voor jouw auto is afhankelijk van meerdere zaken. Denk hierbij aan:

 • Het soort verzekering dat je gaat afsluiten; WA, beperkt casco of volledig casco;
 • Het type auto;
 • De waarde van de auto;
 • De uitvoering en het vermogen van de auto;
 • Jouw leeftijd;
 • Het jaren dat jij al zonder schade rijdt;
 • Het aantal kilometers dat per jaar wordt gereden;
 • De woonplaats.

Een jonge maar tegenwoordig ook de oudere automobilist betaalt vaak een soort van premie-toeslag. Zij zijn volgens de verzekeringsmaatschappijen een grotere risicogroep. Let erop dat, wanneer je een schade meldt, het aantal schadevrije jaren omlaag gaat. Dit heeft gevolgen voor de komende jaren bij de premieberekening. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die je belonen of juist een toeslag geven voor een bepaalde rijstijl.

WA, Beperkt Casco of Volledig Casco

Er zijn drie soorten autoverzekeringen die je kunt afsluiten voor een auto. WA, Beperkt Casco of Volledig Casco. Bij een WA verzekering is schade die jij met jouw auto veroorzaakt aan anderen verzekerd. Je bent verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Bij Beperkt Casco is ook de schade die jouw auto oploopt door invloeden van buitenaf zoals storm of auto inbraak vergoed. Bij een nieuwe auto wordt meestal gekozen voor een Volledig Casco verzekering. Hierbij krijg je ook als jezelf schade veroorzaakt geld van de verzekering.

Welke korting kun je verwachten bij jouw autoverzekering

Aan de hand van het aantal schadevrije jaren wordt de bonus-malusladder toegepast. (bonus is korting, malus is nadeel). Hoe langer jij geen schade claimt hoe hoger de korting van je autoverzekering. Elke verzekeringsmaatschappij bepaalt zijn eigen basispremie en heeft zijn eigen bonus malus beleid. Vergelijken loont dus in dit geval. Autoverzekeringen bepalen zelf uit hoeveel treden de bonus-malus ladder bestaat en het kortingspercentage dat elke trede oplevert, maar ook:

 • Waar je start op de bonus-malus ladder
 • Hoeveel treden jij op de ladder stijgt wanneer je een jaar schadevrij gereden hebt
 • Hoeveel treden je op de ladder daalt wanneer je een schade claimt

Er zijn autoverzekeringsmaatschappijen die niet met de bonus malus ladder werkt. Je krijgt dus geen korting op schadevrije jaren maar als je een schade claimt wordt de premie ook niet verhoogd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *