Waarom voor sportsupplementen kiezen?

Sportsupplementen kennen een snelle stijging in populariteit. Zowel recreatieve- als topsporters gebruiken steeds vaker sportsupplementen. Er is dan ook een groeiende vraag en interesse. Waarom dat zo is, en waarom het voor jou een goede keuze kan zijn om voor sportsupplementen te kiezen, lees je in deze blog!

Voordelen van sportsupplementen

Het gebruiken van sportsupplementen heeft een aantal belangrijke voordelen. Deze voordelen zijn:

  • Verbeteren van je prestaties
  • Meer spiermassa
  • Beter spierherstel
  • Goed voor je algemene gezondheid
  • Gezonde voedingsstoffen

Verbeteren van je prestaties

Met sportsupplementen verbeter je je prestaties. Dat komt doordat bepaalde sportsupplementen je tijdens het sporten/fitnessen energie en kracht geven. Cafeïne tabletten zijn een bekende bron van energie en worden hiervoor tijdens het sporten dus ook vaak gebruikt. Creatine is vooral voor krachtsporters belangrijk. Tijdens het sporten krijg je met creatine meer energie en kracht. 

Meer spiermassa

Ook kun je met sportsupplementen spiermassa opbouwen. Het meest geschikte supplement hiervoor is creatine. Vooral in combinatie met fitnessen zorgt het innemen van creatine voor meer spiermassa. BCAA-aminozuren kunnen ook voor meer spiermassa zorgen. Verder leveren eiwitshakes veel eiwitten. Deze eiwitten zijn belangrijk voor spiergroei. 

Beter spierherstel

Naast dat je met sportsupplementen spieropbouw realiseert, zijn ze ook van belang voor spierherstel. Zo zorgen BCAA-aminozuren er vooral voor dat je spieren beter en sneller herstellen. Dit is belangrijk voor je voortgang en gezondheid van je lichaam, aangezien je spieren beschermd worden. 

Goed voor je algemene gezondheid

Sportsupplementen zijn goed voor je algemene gezondheid. Een van de meest gezonde supplementen is omega 3 (visolie). Dit supplement heeft belangrijke voordelen voor onder andere je hart, hersenen, ogen en nog veel meer. Het is dus zeker aangeraden om omega 3 visolie te gebruiken.

Gezonde voedingsstoffen

Zolang je voor kwalitatieve sportsupplementen van een goed merk kiest, bevatten de supplementen gezonde voedingsstoffen. Dit is niet altijd zo: sommige supplementen bevatten chemische zoetstoffen (zoals aspartaam, acesulfaam-k en sucralose) of andere stoffen die niet even gezond zijn. Kies dus voor gezonde en schone sportsupplementen van een kwalitatief merk. Een voorbeeld hiervan is een eiwitshake met veel eiwitten en geen chemische zoetstoffen.

Zijn sportsupplementen geschikt voor jou?

Vooral wanneer je sport, zijn supplementen geschikt om je te ondersteunen.Je haalt op die manier het meeste uit de supplementen die specifiek erop gericht zijn je te ondersteunen tijdens het sporten, zoals cafeïne tabletten of creatine. Er zijn echter ook supplementen die belangrijk zijn voor je algemene gezondheid, zoals omega 3 (visolie) en vitamines/mineralen. Deze kun je ook gebruiken als je niet of minder sport. Sportsupplementen zijn dus waarschijnlijk gewoon voor jou geschikt! Ga voor jezelf na of dit supplementen voor je sport, voor je algemene gezondheid, of voor allebei zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *