4 tips voor een goede mondhygiëne

Goed je tandenpoetsen is heel belangrijk, dat weten we allemaal. Maar niet alleen tandenpoetsen is belangrijk voor een goede mondhygiëne. Zorg er ook voor dat je de plekken waar de tandenborstel niet kan komen goed schoonhoudt, zoals de plekken tussen de tanden. En natuurlijk je tong, ook deze moet goed schoongehouden worden. Hoe je dit doet? Dat lees je hier.

Poets je tong goed

Zoals hierboven al is beschreven, is het poetsen van je tong zeker geen overbodige luxe. Je tong bevat namelijk veel bacteriën. Deze verwijder je helaas niet bij het tandenpoetsen. Je hebt hiervoor een handige tongschraper nodig. Deze is speciaal gemaakt om je tong te reinigen. Wanneer de tong niet goed gereinigd wordt, blijven de bacteriën hierop zitten en kan dit een slechte adem veroorzaken. Een witte aanslag op je tong wil je namelijk ook voorkomen, dat ziet er namelijk niet heel hygiënisch uit.

Poets met een elektrische tandenborstel

Uit onderzoek is gebleken dat een elektrische tandenborstel een betere werking heeft dan een handtandenborstel. Het zorgt er namelijk voor dat er minder tandplak op de tanden blijft zitten en dat een ontsteking aan het tandvlees minder vaak voorkomt. Heb je wel last van ontstoken tandvlees? Een rager of een tandenstoker kan hierbij helpen. Je kan ook mondwater gebruiken dat helpt tegen een ontstoken tandvlees.

Floss of stook goed

Zoals hierboven al is aangegeven, is het belangrijk om ontstoken tandvlees tegen te gaan door te stoken, flossen of te ragen. Bepaal zelf wat je de fijnste manier vindt, dat is voor iedereen verschillend. Bij het tandenpoetsen kun je namelijk niet op alle plekken tussen je tanden komen. Het is daarom belangrijk om door middel van stoken en ragen deze plek schoon te houden. Het is de bedoeling dat wanneer je dit doet, het tandvlees niet gaat bloeden. Dan heb je gezond tandvlees.

Gebruik fluoride tandpasta

Fluoride in je tandpasta is goed voor je gebit. De meeste tandpasta’s bevatten wel fluoride, maar het is zeker de moeite waard om dit nog even te checken. Dit komt doordat dit ervoor zorgt dat je tanden beschermd worden tegen zuren. Spoel na het poetsen je tanden minimaal of niet, het fluoride zal langer op je tanden blijven en langer zijn werk doen. Dit voorkomt gaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *