De checklist voor jouw wintersport vakantie

winter

Veel mensen kiezen er jaarlijks voor om op wintersport te gaan. Wintersport is iets waar je echt van moet houden. Daarnaast kan het al met al een best dure vakantie zijn. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je goed voorbereid op vakantie gaat. Om goed voorbereid te zijn, kan het handig zijn om voor jezelf een checklist samen te stellen. Wij hebben dit al gedaan en delen die van ons graag met jou!

Waar verblijf je?

Voordat je kan bepalen welke spullen je precies nodig hebt, is het allereerst verstandig om vast te stellen waar je verblijft. Hoe groter de luxe van de verblijfplaats, hoe minder spullen je mee moet nemen. Daarnaast zul je na moeten denken of je elke dag wilt uit eten, of dat je ook een aantal dagen wilt koken. Zelf koken kan je een hoop geld besparen. Mocht je in een huisje zitten waarbij je zelf kan koken, dan kan het handig zijn om een eigen pan mee te nemen. Zo voorkom je dat je moet koken met slechte materialen.

De spullen voor de wintersport zelf

Wanneer je op wintersport gaat, is het van belang dat je ervoor zorgt dat je de juiste spullen meeneemt. Zo is het van belang dat je warme kleding meeneemt. Dit is zowel prettig tijdens de wintersport zelf, als bij bijvoorbeeld het wandelen. Thermokleding is een echte aanrader. Naast de thermokleding zul je ook een skibroek mee moeten nemen. Dit maakt het skieen/snowboarden een stuk minder koud.

Een accessoire die je echt niet moet vergeten wanneer je de piste op wilt gaan, is een skibril. Een skibril kan de trip een heel stuk leuker maken. Het is hierbij wel van belang dat je de juiste skibril koopt. Niet elke skibril is namelijk hetzelfde.

Het kopen van een juiste skibril

Een skibril kan het genot op de piste enorm vergroten. Zo zul je ook tijdens sneeuw, of regenval goed kunnen skiën. Daarnaast zijn sommige skibrillen voorzien van zonwering. Hierdoor heb je minder last van de zon wanneer je van de piste afgaat. Het is hierbij wel van belang dat je de juiste skibril koopt. Zo zul je zelf na moeten denken over welke zaken jij van belang vindt.

Een zonnebril waarbij je ook met fel zonlicht genoeg ziet, is sterk aan te raden. Daarnaast is het verstandig om een bril te kiezen die zowel bij je hoofd, als de helm aansluit. Een helm is dan ook het volgende punt waar je rekening mee moet houden.

De helm en handschoenen

In veel plekken is het verplicht om bij het skiën een helm te dragen. Dit omdat er letsel kan ontstaan bij een nare valpartij. Een helm kun je vaak voor een relatief klein bedrag kopen. Daarnaast doe je erg lang met een helm en is het gemakkelijk mee te nemen. Naast de helm zul je ook goede handschoenen moeten kopen. Zo zorgen goede handschoenen ervoor dat je geen last hebt van de kou. Daarnaast heb je met kwalitatieve handschoenen meer grip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *