Herenmode dresscode voor op kantoor

Een veel besproken onderwerp is de dresscode voor op kantoor. Zowel mannen als vrouwen die nog nooit eerder op een kantoor hebben gewerkt zullen zich afvragen of de dresscode echt zo strikt is of dat je toch wel een beetje vrij bent in wat je wil dragen. Nu is dit volledig afhankelijk van het soort bedrijf waar je gaat werken. Bij het ene kantoor hangt een traditionele sfeer waarbij de mannen in pak moeten komen en de vrouwen een nette rok of jurk. Terwijl het andere kantoor geen dresscode heeft en je zelf bij temperaturen van 30 graden met slippers mag komen. In dit artikel beschrijven we een aantal looks voor mannen die binnenkort op kantoor gaan werken en nog niet weten wat ze aan moeten doen.

Juiste kleding tijdens een sollicitatiegesprek?

Voordat je te werk gaat op een kantoor zal je eerst door het sollicitatiegesprek moeten komen. Daarbij kan de juiste kleding een grote invloed hebben op de uitkomst van een gesprek. Ga je bij een jong informeel bedrijf solliciteren dan is de kans groot dat niemand in pak loopt. Kom je dan in je nette pak op sollicitatiegesprek, dan kan de werkgever denken dat je niet past binnen de bedrijfscultuur. Dit geldt natuurlijk ook andersom.

Om deze fout te voorkomen kan je een kijkje nemen op de website en onderzoeken wat de bedrijfscultuur is. Tevens kan je het jezelf ook helemaal makkelijk maken door van tevoren aan de contactpersoon te vragen naar de dresscode. Dan weet je 100% zeker dat de juiste kleding aan hebt.

Draag kleding waarin jij je prettig voelt

Ben je eenmaal aangenomen en is de eerste dag aangebroken? Neem dan je tijd om een outfit uit te zoeken. Ga je werken bij een internationaal, groot en super zakelijk bedrijf kleed je dan netjes aan. Maar zorg er wel voor dat je je prettig voelt in je nieuwe zakelijke outfit. Ga niet over de top om indruk te maken op je nieuwe collega’s. Als je je niet prettig voelt in je kleding dan zal dit te zien zijn. Of het nu gaat om casual of zakelijke kleding, zorg dat je je prettig voelt. Op de website van https://www.dimenno.nl/ vind je een breed aanbod aan zowel casual als zakelijke herenkleding. Neem vooral een kijkje wanneer je op zoek bent naar een nieuwe werkoutfit.

Casual of zakelijk?

Zoals we al eerder hebben beschreven hangt de dresscode volledig af van het soort bedrijf waar je te werk gaat. Bij een formeel bedrijf zal je waarschijnlijk elke dag zakelijk gekleed moeten zijn. Koop daarom voldoende pakken zodat je kan afwisselen. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet wat voor soort schoenen je moet dragen onder een pak. Zijn sneakers met hippe gekleurde sokken goed of worden alleen nette lak schoenen geaccepteerd? Heeft jouw bedrijf een casual Friday maar doet niemand daar aan mee? Dan is de kans groot dat je het prettig vindt om ook op die dag zakelijk gekleed te gaan. Is er helemaal geen dresscode binnen jouw bedrijf? Heerlijk dan heb je geluk. Wel is het zo netjes om geen sportkleding of onverzorgde kleding te dragen. Je weet maar nooit of er een klant op bezoek kan komen en wat dat dan uitstraalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *