De feitjes en fabels over het dragen van een mondkapje

De kans is groot dat je de term mondkapje de laatste tijd vaak voorbij hebt zien komen. Veel mensen zullen dan ook al wel eens van deze term gehoord hebben. Echter kan het ook zo zijn dat mensen al wel eens van deze term hebben gehoord, maar nog niet helemaal weten wat het nou eigenlijk inhoudt. Dit is natuurlijk niets om je voor te schamen, je bent namelijk niet de enige. Een mondkapje is ontworpen om de verspreiding van virussen tegen te gaan. Het kapje bedekt namelijk de gehele neus en de gehele mond. Dit is in tegenstelling tot wat veel mensen denken, veel mensen denken namelijk dat een mondkapje enkel en alleen de mond moet bedekken.

Feitjes over het mondkapje

Veel mensen denken dat mondkapjes voornamelijk worden gebruikt om virussen tegen te gaan. Dit is dan ook een feit. Sinds de komst van het Corona virus, ook wel Covid-19 genoemd, zijn er steeds meer mensen die een mondkapje dragen. Voorheen waren het voornamelijk de mensen in Azië die veel gebruik maakte van deze kapjes. Echter is het op dit moment zo, dat deze kapjes over de gehele wereld worden gebruikt. Naast dat een mondkapje virussen tegenhouden, zorgt een mondkapje er ook voor dat de mensen die het kapje dragen, andere mensen niet kunnen besmetten. Dit is dan ook de grootste reden waarom de mondkapjes in het Nederlandse openbaar vervoer verplicht is. De afstand die men kan houden in het openbaar vervoer is minimaal. Hierdoor zou de verspreiding van het Covid-19 virus veel sneller gaan als er geen gebruik gemaakt zou worden van mondkapjes.

Fabels over het mondkapje

Een van de meest vervelende fabels over het mondkapje, is dat ieder mondkapje die je op het internet kunt bestellen ook echt veilig is. Dit is absoluut niet zo. Er worden namelijk ook mondkapjes verkocht op het internet die de verspreiding van het virus niet tegen zullen gaan. Je kunt er natuurlijk wel voor kiezen om mondkapjes online te kopen, maar kijk bij het mondkapjes bestellen goed naar certificaten van de kapjes. Er zijn namelijk een aantal kapjes die je absoluut niet mag dragen, dit zijn de mondkapjes die het personeel op de IC hard nodig heeft. Wil je er zeker van zijn dat je een prettig mondkapje kunt dragen? Kijk dan eens of het voor jou mogelijk is om zelf een mondkapje te maken.

Zelf een mondkapje maken

Wanneer je ervoor kiest om zelf een mondkapje te maken, kan het verstandig zijn om allereerst de maten van je gezicht op te meten. Een fabel over het zelf maken van een mondkapje is namelijk dat ieder kapje op ieder gezicht past, dit is absoluut niet waar. Dit geldt enkel en alleen voor de blauwe kapjes, maar zeker niet voor de zelfgemaakte mondkapjes. De zelfgemaakte mondkapjes hebben namelijk allerlei verschillende afmetingen van het elastiek. Wanneer je zelf een mondkapje wilt gaan maken, is het prettig als het elastiek niet te strak zit. Als het elastiek toch te strak zit, zal het masker niet lekker zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *