De beste ligging van een zwembad

Het belangrijkste als je een zwembad buiten wilt plaatsen is dat die zoveel mogelijk in de zon staat. De warmte van de zon warmt het zwembadwater op. Zo hoeft de zwembadverwarming minder moeite te doen en bespaar je op energiekosten. Het beste wat je kunt doen is om in de zomermaanden op een zonnige dag, de plaats te bekijken waar de meeste uren de zon schijnt. Al deze informatie die nu gaat volgen, geldt voor zowel een bovengronds zwembad als een buitenzwembad.

De schaduw

Als er een plek in de tuin is waar veel schaduw valt, kun je daar beter niet het zwembad neerzetten. Denk aan schaduw afkomstig van gebouwen, struiken, bomen of de woning van de buren. Het water voelt vele malen kouder aan, als er steeds schaduw op terecht komt. Daarnaast als je een zwembad dicht bij bomen en struiken plaatst zorgt dat voor meer vuil in het water en kun je meer gaan opruimen. Als je kleine kinderen hebt zou een beetje schaduw toch aangenaam kunnen zijn, zodat ze niet zo snel verbranden.

Op een plek waar veel wind staat, kun je het zwembad ook beter niet plaatsen, woon je op een plek waar veel wind is? Neem dan een schutting of windscherm.

Rond het zwembad

Hier zijn ook zaken waar je zeker rekening mee moet houden. Je hebt natuurlijk niet alleen ruimte voor het zwembad nodig, maar ook spullen die bij het zwembad horen nemen aardig wat ruimte in beslag. Denk maar aan:

  • Poolhouse: De plek waar de technische installatie is ondergebracht. Dat betekent dus ook dat het zwembad verder van de perceelsgrens geplaatst dient te worden.
  • Zonneterras: Dit kan veel plaats innemen, maar je kunt het ook kleinschalig houden.
  • Afdekzeil: Het zwembad moet ergens afgedekt mee worden.

Binnenzwembad

Is de tuin te klein voor een buitenzwembad? Kun je altijd nog kijken of een binnenzwembad wel bij de mogelijkheden behoort. Een aantal voordelen van een binnenzwembad is dat het het hele jaar bruikbaar is, het is makkelijker te onderhouden. Geen last van wind of de buren en je hebt minder verwarming nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *