Meer bekendheid? Doe aan SEO!

Heb jij een webshop of winkel en wil je meer mensen trekken? Dan is het belangrijk om aan SEO te doen! Wat is dat? SEO staat voor Search Engine Optimization. SEO is een element waar je aan kunt werken om ervoor te zorgen dat je hoger in de zoekresultaten komt. Zo kunnen mensen je dus ook beter vinden en trek je meer klanten. Hoe doe je het en wat is het precies? Je leest er hier meer over! 

SEO of SEA? 

Je hebt twee verschillende mogelijkheden. SEO is gratis en SEA is betaald. SEA staat voor Search Engine Advertising. Dit is makkelijk te herkennen als je iets opzoekt en er bovenaan het resultaat staat met ‘Adv’. SEA werkt goed als je op de korte termijn wat meer exposure wilt en meteen bovenaan wilt komen te staan. Wel kost het afhankelijk van de concurrentie veel geld. Natuurlijk als je het budget ervoor hebt is het zeker een goede optie.

Hoe werkt het? 

Met zowel SEA en SEO bepaal je als het eerste zoekwoorden. Het is immers gericht op een zoekmachine, dus je moet je richten op de woorden die je doelgroep zal zoeken. Zo kun je met verschillende programma’s kijken welke woorden veel gezocht worden en of er veel concurrentie op de woorden zit. Het is belangrijk dat je niet woorden kiest waar er veel concurrentie op zit. Dit betekent namelijk veel meer tijd en geld, voordat je goed zult plaatsen op deze woorden. 

Als je eenmaal de woorden hebt bepaald, moet je kijken naar de teksten op de pagina’s waar je naar toe wilt linken. Zorg ervoor dat er teksten op de pagina’s komen te staan waar de zoekwoorden voldoende in verwerkt zijn. Op deze manier zal Google jouw website als meer relevant zien. Daarnaast is het belangrijk dat je ook in de teksten links gebruikt naar de andere pagina’s op jouw website. Dit wordt ook wel intern linken genoemd.  

Hopelijk kun je hiermee alvast een begin maken met jouw SEO strategie! Wil je toch meer hulp? Dan kun je altijd een SEO bureau inschakelen. Succes met het opzetten van jouw SEO strategie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *