Wat heb je nodig voor thuismassages?

Wie vind het niet fijn? Het krijgen van een massage gebeurt niet vaak, maar als je eenmaal een goede massage krijgt, kan je er weer even tegenaan. Tegenwoordig hoef je niet meer naar een speciale salon, maar kan je ook thuis gemasseerd worden. Wat heb je hiervoor nodig?

Massage tafel

Aangezien je vaak op je buik moet liggen voor een massage, kan je hiervoor beter niet op bed liggen, maar op een speciale massagetafel. Deze vind je ook in elke massagesalon. Deze tafel kan vaak in verschillende standen omhoog en heeft een speciale inkeping voor je hoofd. Op deze manier kan je makkelijk op je buik liggen, zonder dat je je hoofd opzij hoeft te draaien. De ideale massagetafel kan je inklappen, zodat hij makkelijk opgeruimd kan worden en geen ruimte in beslag neemt. 

Massage olie

Iedereen denkt bij een massage waarschijnlijk gelijk aan massage olie. Een van de belangrijkste benodigdheden bij een massage. Er zijn een heleboel verschillende soorten verkrijgbaar; massage olie, melk, emulsie of lotion. Voor de mensen met een bepaalde allergie of gevoelige huid zijn er ook speciale etherische of ph-neutrale massageolies. Voor de liefhebbers van sinaasappel, citroen of amandel is er ook goed nieuws. Er zijn namelijk ook massageolies verkrijgbaar met een geurtje. Tot slot is een warme massageolie ook fijn. Sommige olies kunnen verwarmd worden of geven een warm gevoel. 

Hoeslaken

Een massagetafel is vaak van een bepaald materiaal gemaakt, wat niet lekker is om op te liggen. Er zijn daarom speciale hoeslakens beschikbaar, met of zonder een uitsparing voor je hoofd. Deze hoeslakens zijn zeer zacht, waardoor ze comfortabel liggen en ze zijn gemakkelijk te wassen. 

Facecovers of onderzoekbankpapier

Als de massagetafel door verschillende mensen gebruikt wordt, kan je facecovers of onderzoekbankpapier aanschaffen. Beide zijn voor eenmalig gebruik en houdt de tafel hygiënisch. De facecovers zijn speciaal voor de hoofdsteun en hebben een inkeping voor je hoofd. Het onderzoekbankpapier ligt vaak bij de professionals op de tafel en kom in de vorm van een rol, waardoor je de juiste lengte gemakkelijk af kan scheuren. 

Accessoires

Tot slot zijn er verschillende accessoires die je tijdens de massage zelf kan gebruiken. Er zijn massage knobbels en rollers verkrijgbaar in verschillende formaten die helpen bij het geven van een massage. Deze accessoires zorgen voor een speciale druk op punten die je met de hand moeilijk kan uitvoeren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *