De voor- en nadelen van het uitbesteden van werk

werk uitbesteden

Ik snap dat je als ondernemer alles onder controle wilt houden, maar je hebt niet van alle onderwerpen even veel kennis. Als je een website wilt bouwen, zou een websitebouwer wel van pas komen en een accountant mag ook niet ontbreken. Op sommige gebieden kun je dus beter werk uitbesteden, maar welke voor- en nadelen zitten er aan verbonden? 

De grootste voordelen

  • De kosten zijn duidelijk inzichtelijk, door een maandelijkse factuur.
  • Door werk uit te besteden, krijg je een beter overzicht op de werkvloer.
  • Je hebt meer focus op de strategie, doordat de uitvoering uitbesteed is.
  • Door werk uit te besteden, krijg je ook de kennis hoe de andere partij zaken uitvoert.

Alles onder controle houden

Als je projecten of opdrachten gaat uitbesteden, heb je meestal niet veel of zelfs geen inzicht hoe diegene te werk gaat. Meestal kun je pas bij het eindproduct kijken of het wat geworden is. Waar je bij uitbesteding op moet letten is een bedrijf dat betrouwbaar is en natuurlijk de facturen controleren en kunnen verklaren waar de uren voor zijn gebruikt. Daarom is het ook beter om vooraf een prijs af te spreken, zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Als dan de kosten hoger uitvallen, is het waarschijnlijk niet meer voordeliger. Stel daarom altijd een contract op.

Kosten versus baten

Als je werk gaat uitbesteden, heb je de kans dat er niet aan de verplichtingen of verwachtingen voldaan wordt. Zoals aan het houden van deadlines of een beduidend slechtere kwaliteit leveren dan je er van verwacht hebt. Door van te voren referenties op te vragen, kun je dit voorkomen. Ook zijn er vergelijkingssites om te kijken naar de prijs en kwaliteitsverhouding. Er zitten dus voordelen en nadelen aan het uitbesteden van werk, zorg altijd dat je de juiste keuze maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *