Voordelen van een Sim only simkaart

Een sim only simkaart is eigenlijk een abonnement zonder telefoon. Omdat je bij een sim only simkaart geen mobiele telefoon aanschaft, zullen de maandelijkse abonnementskosten lager uitvallen. Dit kan voor veel mensen een groot voordeel zijn.

Verschil tussen prepaid en Sim only

Een sim only simkaart is een onderdeel van een sim only abonnement. Je kiest eerst een bundel die bij je past. Hierbij kun je denken aan de hoeveelheid minuten die je maandelijks wilt bellen, de hoeveelheid berichten die je maandelijks wilt versturen en de hoeveelheid internet MB’s die je maandelijks tot je beschikking wilt hebben. 

Op de eerste van elke maand wordt deze van te voren gekozen hoeveelheid weer aangevuld tot de complete bundel. Je betaalt iedere maand dus dezelfde prijs. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Wanneer we het hebben over een prepaid nummer koop je van te voren beltegoed en een bepaald aantal berichten die je kunt versturen per maand. Je krijgt dan een simkaart die je in je mobiel kunt stoppen. Wanneer je beltegoed op is kun je deze handmatig weer opwaarderen. Kijk bijvoorbeeld eens bij vodafone sim only kopen als je opzoek bent naar een sim only abonnement. 

Voordelen van een Sim only simkaart

Het hebben van een sim only abonnement heeft verschillende voordelen. Je komt bijvoorbeeld niet voor verrassingen te staan aan het einde van de maand. Wat ook heel fijn is aan een sim only abonnement is dat je elke maand je bundel kunt aanpassen. Dit houdt in dat je per maand je maximale hoeveelheid belminuten, maximale hoeveelheid berichten en je maximaal te gebruiken MB’s kunt verhogen of verlagen wanneer dat beter uitkomt. 

Nog een groot voordeel is dat veel providers gebruik maken van de functie maandelijks opzegbaar. Een ander voordeel is het niet krijgen van een kredietcontrole. Sinds 1 mei 2017 krijg je bij het afsluiten van een abonnement met een telefoon die duurder is dan 250 euro een registratie bij BKR. Deze regeling is genomen om betalingsproblemen en schulden te voorkomen.

Aanschaffen van mobiele telefoon

Wanneer je kiest voor een sim only simkaart betekent dit dat je hier geen toestel bij krijgt. Dat houdt in dat je zelf voor een mobiele telefoon moet zorgen wanneer je gebruik wilt gaan maken van de sim only. Het voordeel hiervan is dat mensen steeds vaker nog een smartphone in de la hebben liggen, die ze niet meer gebruiken maar eigenlijk nog uitstekend werkt en zo nog een paar jaar mee gaat. 

Daarom is sim only financieel gezien een veel betere optie. Een nieuwe smartphone kost tegenwoordig als snel tegen de duizend euro. Dat is voor veel mensen erg veel geld. Dan is de keuze voor sim only voordeliger.

Wanneer je zelf geen telefoon meer hebt, is het aanschaffen van een tweedehands telefoon ook een mogelijkheid. Dit kost meestal minder dan het kopen van een nieuwe telefoon in de winkel. Tweedehands telefoons worden vaak ook met garantie verkocht. Dit zie je meestal wanneer je een tweedehands telefoon koopt bij een winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *