Werken in de bouw?

Wil jij gaan werken in de bouw? Dan zijn er een aantal dingen waar je vooraf aan moet denken. Belangrijk is bijvoorbeeld om goed na te denken over wat voor baan je wilt in de bouw. Er zijn veel verschillende soorten banen in de bouw. Van aannemer tot tegellegger. Zorg er dus voor dat je hier eerst goed over nadenkt. 

Opleiding 

Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt is het belangrijk om een opleiding te volgen. Sommige instanties zullen ook zonder een opleiding iemand wel aannemen, maar dit is ongebruikelijk. Het is belangrijk dat je de kennis over het vak krijgt en goed te werk kan gaan. Een opleiding is hiervoor onmisbaar. Je kunt hiermee kennis én ervaring opdoen met behulp van stages. 

Daarnaast heb je verschillende niveaus in opleidingen. Zo kun je voor verschillende vakgebieden opleidingen vinden van mbo niveau 2 tot hbo niveau. Je kunt dus ook nog lang blijven doorstuderen. Denk hier ook goed over na, want meer kennis werkt altijd in je voordeel. Maar als je een carrière switch doet, heb je misschien niet zoveel tijd en geld meer om langer te studeren. 

Gezondheid

Dit is ook afhankelijk van wat voor soort baan je precies wilt in de bouw. Sommige banen kunnen fysiek intensief zijn. Als je dus veel blessures hebt, is het niet verstandig om een baan in de bouw te nemen. Natuurlijk hangt het nog steeds af van wat je precies gaat doen én hoeveel. Zorg er dus voor dat je goed inleest in de taken van het beroep en wat zelf fysiek mogelijk is voor je. Het is jammer als je investeert in een goede opleiding en bij het werken erachter komt dat je te veel fysieke problemen krijgt door het werk. Het is vervelend als je iets niet kunt doen dat je wilt doen. Maar uiteindelijk is je gezondheid belangrijker!

Voorbereiden 

Heb je eenmaal een geschikte opleiding en baan gevonden? Dan is het tijd om te voorbereiden op het werk. Als je in de bouw werkt, zijn er een aantal items die onmisbaar zijn. Dit zijn werkschoenen, werkkleding en goede handschoenen. Sommige werkgevers zullen deze voor je aanschaffen en andere niet. Kijk hier dus ook goed naar, want dit kost je al gauw veel geld. De genoemde items zijn eigenlijk de basis items die elke werker in de bouw zou moeten hebben. Extra producten voor veiligheid worden vaak door de werkgever verzorgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *