Scooterslot sleutel kwijt?

Je wilt natuurlijk altijd je scooter veilig laten staan. Daarom gebruik je altijd netjes een scooterslot. Maar wat als je de sleutel kwijt raakt? Wat kun je doen? En hoe kun je dit voorkomen? Je leest het hier! 

Wat te doen? 

Als je de sleutel kwijt bent van je slot zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Je kunt een slotenmaker bellen die het slot kan openbreken of je kunt het zelf proberen open te maken. Dit is helaas niet zo makkelijk als het klinkt, er zijn immers niet voor niets slotenmakers. Daarnaast is het afhankelijk van welk soort slot je hebt of het makkelijk is om open te breken of niet. Ketting- en beugelsloten worden het vaakst gebruikt. 

Een slotenmaker kan jouw slot openbreken voor zo’n 20 euro. Het is niet extreem veel, maar het blijven toch extra kosten. Als je het niet waard vind, kun je altijd zelf proberen het slot te kraken. Er zijn hier verschillende methodes voor. Zo kun je het slot openen met lockpicking of openbreken met een betonschaar. Heb je een mechanisch cijferslot en ben je de code vergeten? Gelukkig hebben we daar ook wat voor!

Lockpicking of betonschaar? 

Als je geen sleutel hebt is het altijd goed om eerst te kijken of je het slot kunt lockpicken. Wel is het belangrijk om na te denken of het misschien handiger is om gewoon een slotenmaker erbij te halen. Om te lockpicken kun je lockpicking tools kopen. Je kunt het soms ook voor elkaar krijgen met een bobby pin, maar dit is vaak een stuk lastiger. Het is het misschien ook niet waard om te investeren in lockpicking tools. Als je ze toevallig al hebt kun je het altijd proberen. 

Als het écht niet lukt met het lockpicken heb je nog twee keuzes. Je kunt ervoor kiezen om het slot open te knippen met een betonschaar of je kunt een slotenmaker bellen. Je moet hier uiteraard wel een betonschaar voor hebben, anders is de enige keuze om toch de slotenmaker erbij te halen. 

Mechanisch cijferslot 

Bij een cijferslot werkt het iets anders. Bij een mechanisch cijferslot heb je twee zijdes bij de nummers. Een zijde is bevestigd aan de kabel en de andere zijde is de ingang voor de kabel. Zorg er eerst voor dat de cijfertjes makkelijk draaien. Je kunt hiervoor een slotspray gebruiken. Trek vervolgens aan het einde van de kabel, waar deze het slot in gaat. Je voelt dan bij de cijfers dat er één van de rijen meer weerstand biedt. Dit is het eerste nummer dat je kunt invoeren. Draai de rij voorzichtig rond, totdat het soort van ‘valt’ op een nummer. Herhaal nu deze stappen tot je alle nummers hebt kunnen invullen en voila, je slot is open! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *