Waarom een goede zonnebril van belang is

Waarom een goede zonnebril van belang is

Je ogen worden dagelijks blootgesteld aan uv-licht. Waarschijnlijk weet je wel dat uv-straling niet goed is voor je huid, maar wist je dat het ook schadelijk is voor je ogen? De schade hiervan merk je pas vaak op latere leeftijd. Daarom is het heel belangrijk om een goede zonnebril te dragen. In dit artikel lees je dan ook waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuwe zonnebril.

De prijs van een zonnebril

De prijs van een zonnebril kan erg verschillen. Zo bestaan er relatief goedkope modellen, maar je kunt ook zo een bril aanschaffen van wel duizend euro. Het is niet zo dat de prijs van de bril iets zet over hoe goed de bril is. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in het merk. Ook kan het zo zijn dat een duurdere bril vaak wat beter is afgesteld.

UV-straling

Wel is het belangrijk dat je een bril koopt die voor 100% bescherming biedt tegen UV-straling. Meestal kun je dit vinden op een sticker of in de beschrijving die in de bril staat. Verder weerkaatst UV-straling op zand, de sneeuw en op water. Je moet dus extra oppassen op het strand, op het water en in de sneeuw.

Duurzaam

Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Dan is het verstandig een milieuvriendelijke zonnebril aan te schaffen, ofwel een duurzame bril. Er zijn merken waarbij de brillen gemaakt worden van biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Deze merken pakken het met de materialen en met het productieproces van de zonnebrillen net eventjes wat anders aan dan anders. Zo zijn er brillen die gemaakt zijn van kunststoffen die op planten gebaseerd zijn. Ook kun je kiezen voor een brillenhoesje dat gemaakt is van gerecycled leer. Zo belast je het milieu zo min mogelijk.

Glazen

Vind je het lastig wat voor kleur glazen de zonnebril moet hebben? Vaak wordt gedacht dat donkere glazen in een zonnebril betere bescherming geven. Maar dat is niet het geval. De kleur van de glazen hoeft niet iets te zeggen over de bescherming die ze bieden. Een bril die lichte glazen heeft kan dus je ogen net zo goed beschermen als een bril met donkere glazen. Donkere glazen kunnen natuurlijk wel erg leuk staan, maar het is dus niet zo dat ze beter zijn dan brillen die lichtere glazen hebben. Ook heb je grijze glazen, of bruine, of gele.

Montuur

Dan het montuur van een zonnebril: ook geen onbelangrijk topic. Het is namelijk ook belangrijk dat je het juiste montuur kiest voor je zonnebril. Wanneer je namelijk een te kleine bril koopt, kan het zijn dat je ogen alsnog niet goed beschermd worden. De zon kan dan aan de zijkant of boven- of onderkant van de bril alsnog komen. Zoek dus een model die je ogen goed beschermt. Ook de vorm is belangrijk. Welke bril staat goed in je gezicht? Heb je bijvoorbeeld een rond gezicht? Ga dan voor een recht of hoekig montuur. Op die manier lijkt je gezicht namelijk langer en smaller. Heb je een hoekig of lang gezicht? Ga dan voor een bril met grote en ronde glazen. Er zijn overigens ontzettend veel soorten zonnebrillen, zowel zonnebrillen voor heren als dames. Het voordeel daarvan is dat je altijd een bril kunt kiezen die helemaal past bij jouw stijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *