Eikenprocessierups: wat kun je doen tegen klachten?

De zomer is weer begonnen en dat brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een groot voordeel is dat je meer aan je dag hebt omdat het langer licht is. Daarnaast is het lekker weer en heeft ook dat een positief effect op je gemoedstoestand. Een groot nadeel van de zomer is dat je meer last hebt van insecten. Een beestje waar je tijdens zomer erg veel last kunt krijgen is de eikenprocessierups. 

Hoe voorkom je dat je last krijgt van de eikenpriocessierups

Als je wilt voorkomen dat je klachten krijgt door de eikenprocessierups dan kun je er het beste voor kiezen om niet onder bomen door te lopen. De eikenprocessierups bevindt zich namelijk vaak in de bomen en kan vanaf daar haartjes op jouw laten vallen. Deze haartjes zorgen ervoor dat je last krijgt van lichamelijke klachten. Hierbij kan je denken aan jeuk, maar ook aan benauwdheid. Als je ondanks je best gedaan te hebben toch geraakt bent door de haartjes, dan zijn er een aantal stappen die je kunt nemen.

De klachten verminderen

Allereerst is het van belang dat je ervoor zorgt dat je de haartjes van je lichaam verwijdert. Dit kun je doen met een plakbandje. Nadat de haartjes verwijderd zijn houd je zeer waarschijnlijk nog steeds last van jeuk. Om dit te verminderen kun je bij een drogisterij terecht. Klachten door de processierups kunnen namelijk erg eenvoudig verholpen worden. Mocht je er nog niet mee te maken gehad te hebben dan kan het alsnog verstandig zijn om hier alvast wat voor te kopen bij de drogisterij. Je loopt namelijk wel het risico dat je er na verloop van tijd mee te maken krijgt. Het is erg prettig als je in zo’n situatie niet eerst nog langs de lokale drogisterij te hoeven rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *