Wat is de Wim Hof methode, en waarom is deze momenteel erg ‘hot’?

Je hebt vast al eens gehoord over de Wim Hof Methode. Maar je haalde je schouders op, en holde door. Stiekem ben je er wel nieuwsgierig naar, toch? Geen probleem, we leggen het je in een paar woorden uit. Dus: wat is de Wim Hof methode? Kortgezegd is dit een combinatie van ademhalingstechnieken, koudetraining en een andere mindset. Dat vraagt om wat toelichting.

Geen watjes

De Wim Hof methode is niet bepaald voor watjes. Nee, hij trekt juist stoere mannen aan. En een aantal stoere vrouwen, maar wel minder uiteraard. Wim Hof ontdekte tijdens vele trainingen in de natuur dat hij zijn autonome zenuwstelsel kon beïnvloeden. Hij bewees het tegendeel van wat de wetenschap beweert, wat werd aangetoond door een onderzoek met 24 proefpersonen. Na het volgen van een training in zijn methode kan jij net als Wim Hof, en vele stoere mannen voor jou, fluitend in een ijsbad gaan zitten.

Stoere vent

Wim Hof bewees eerder zelf ook een wel hele stoere man te zijn. Zo beklom hij bergen, gekleed in korte broek, zwom hij een lange afstand onder ijs, liep hij marathons aan de poolcirkel en zat hij ooit twee uur in een ijsbad. Dat hoef je uiteraard niet allemaal te doen om er bij te horen, maar hoe handig is het als je als kerel een beetje kou durft te trotseren? Vrienden zullen jaloers zijn, en je bent verzekerd van aandacht van vrouwen. Wanneer kan je beginnen?

Cool man

Bij zijn speciaal ontwikkelde cursus leer je om ademen, bevriezen en concentreren te combineren. En dan is er meer mogelijk dan je denkt. Het levert je enorme voordelen op. We noemen er slechts een paar. Zo verbetert jouw vaatstelsel, krijg je een sterker immuunsysteem, ontwikkel je op een natuurlijke manier antidepressiva, en krijg je tijdens het sporten minder snel verzuring. Deze cursus voor stoere mannen maakt je dus niet alleen nog stoerder, maar ook nog eens een stuk gezonder, en relaxter. Ben je wel een stoere man, maar niet helemaal fit? Doe dan eerst een check bij je huisarts. Sowieso wordt het praktiseren van (onderdelen van) de WH methode afgeraden in bepaalde situaties, zoals tijdens autorijden en duiken. Maar buiten die situaties (die tijdens de cursus ook worden benoemd) ben je natuurlijk heel erg cool als jij laat zien dat je met zichtbaar gemak meer kou aan kan dan een ander. Niet zo vreemd dat steeds meer mensen dit willen bewijzen, en hun grenzen willen verleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *