Naamsbekendheid creëren met relatiegeschenken

HSG

Met relatiegeschenken kun je eenvoudig meer naamsbekendheid creëren maar ook werknemers, klanten en leveranciers bedanken. Doordat relatiegeschenken in veel gevallen te bedrukken zijn met je eigen logo is het niet alleen een cadeau maar ook een marketingmiddel. We leggen uit wat een relatiegeschenk precies is en waar je het voor kunt gebruiken. 

Wanneer je met je bedrijf bijvoorbeeld op een beurs gaat staan kun je extra naamsbekendheid creëren door gebruik te maken van relatiegeschenken. Het is een eenvoudige manier om de aandacht te krijgen. Het voordeel van een relatiegeschenk is dat het ook nog eens een emotionele waarde heeft, doordat je het persoonlijk overhandigt aan een potentiële klant of zakenpartner. Andere marketingmiddelen hebben dit weer niet. Als je je relatiegeschenken voorziet van het logo van je bedrijf is de kans een stuk groter dat de bedrijfsnaam beter wordt onthouden. Een relatiegeschenk is dus essentieel om je naamsbekendheid mee te vergroten.

Relatiegeschenken voor het personeel

Relatiegeschenken zijn niet alleen geschikt om een betere naamsbekendheid te creëren maar kan ook worden ingezet om het personeel te bedanken. Bijvoorbeeld omdat iemand zoveel jaar in dienst is, een project met enorm veel succes is volbracht of gewoon zomaar. Het bedanken van je personeel heeft een positieve impact binnen het bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat medewerkers die zich gewaardeerd voelen beter presteren. 

Relaties versterken met relatiegeschenken

Naast het creëren van naamsbekendheid en het bedanken van personeel kun je relatiegeschenken ook nog voor een ander doel inzetten. Namelijk de relaties versterken die je hebt met klanten of leveranciers. Laat je waardering blijken door ze een relatiegeschenk cadeau te doen, het liefst ook nog eens persoonlijk. Dit zal zeker gewaardeerd worden en een positief effect hebben op jullie relatie, wat mogelijk weer kan bijdragen aan het succes van jouw bedrijf. 

Wat voor relatiegeschenken zijn er?

Er zijn een heleboel verschillende relatiegeschenken verkrijgbaar. Je kunt het beste kiezen voor een geschenk waarop het logo van het bedrijf gedrukt staat. Op deze manier heb je ook direct een stukje marketing te pakken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor pennen, sleutelhangers, usb sticks of keycords. Je kunt ook een geschenk kiezen die aansluit op je bedrijf. Heeft je bedrijf iets te maken met sport kun je bijvoorbeeld gaan voor een zweetband of sporthorloge. Kies wat het beste bij jouw bedrijf past. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *