Slecht zicht, wat kun je eraan doen?

Visus oogkliniek

Als je last hebt van slecht zicht zijn er verschillende oplossingen om ervoor te zorgen dat je beter gaat zien. Zo is het belangrijk dat je voldoende vitamines en antioxidanten tot je neemt, je ogen ontspanning geeft die die nodig heeft en dat je gezondheid in orde is. Bij eventuele schade aan het oog zullen deze tips geen wonderen verrichten maar wellicht helpt het wel enigszins. Naast deze tips kun je voor een permanente oplossing gaan door een laserbehandeling te ondergaan. Ogen laseren kan bij verschillende klinieken in Nederland en het buitenland.

Vitaminen en antioxidanten

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat voldoende vitamines en antioxidanten een positief effect hebben op je gezichtsvermogen. Betreft de vitamines is vitamine A de allerbelangrijkste voor een beter zicht. Wanneer je een tekort hebt kan dit schade veroorzaken aan de hoeveelheid pigment. Dat wordt ook wel met een moeilijk woord rodopsine genoemd en is een belangrijk onderdeel voor je zicht bij weinig licht en in het donker. Verder kun je je zicht ook verbeteren met antioxidanten waaronder luteïne. Het is een pigment dat te vinden in in het netvlies. Het zorgt ervoor dat teveel licht wordt afgeschermd. Luteïne komt voor in groenten en fruit en dus kun je het eenvoudig binnen krijgen.

Je ogen ontspannen

Een andere uitstekende tip om je gezichtsvermogen te verbeteren is door het ontspannen van de ogen. Wanneer je oogspieren gespannen zijn heeft dit negatieve gevolgen voor je zicht. Nou vraag je je natuurlijk af hoe kan ik de ogen ontspannen? Gelukkig kun je dit op een heel eenvoudige wijze doen. Door je handen voor je ogen te doen sluit je ze af voor het licht. De ogen zullen hierdoor tot rust komen en kunnen ze ontspannen. Dit wordt ook wel Palmeren genoemd. Het is een zeer simpele techniek waarmee je in korte tijd je zicht kunt verbeteren.

Een gezond gewicht en bloeddruk

Wanneer je last hebt van een te hoge bloeddruk kun je een slechter zicht creëren. De hoge bloeddruk zorgt ervoor dat er schade ontstaat aan de bloedvaten. Dit heeft weer gevolgen voor de bloedtoevoer richting je ogen. Het kan minder goed belangrijke voedingsstoffen en vitamines naar de netvlies brengen waardoor het zicht verminderd wordt. Als je last hebt van overgewicht kan het ook zijn dat je slechter gaat zien. Probeer op een gezond gewicht te blijven en zorg voor een juiste BMI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *