Wat is SEO en waarom is het belangrijk

Ginafrallypower.nl

Heb jij een website of webshop voor je eigen onderneming? Dan heb je vast weleens van SEO gehoord. SEO is belangrijk, maar hoe belangrijk is dit eigenlijk? In deze blog leggen we je uit wat het precies is, waarom het belangrijk is.

Wat is SEO?

SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, in het Nederlands: zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is dat je zoveel mogelijk bezoekers naar jouw webshop of website trekt. Dit door middel van de organisch zoekresultaten, dus niet de advertenties. Hoe meer mensen jou weten te vinden in de zoekresultaten van Google, hoe meer verkeer jij trekt en uiteindelijk meer omzet binnenhaalt. De bezoekers die via de zoekresultaten op jouw website komen, zijn gratis. Je hoeft dus geen advertentiekosten te betalen. 

De drie belangrijkste pijlers van SEO

SEO is erg breed, maar er zijn een aantal rankingfactoren die eruit springen. Zo kan SEO onderverdeeld worden in drie pijlers. Dit zijn:

  • Content
  • Techniek
  • Autoriteit

Bij content gaat het over de content op je website. Denk hierbij aan de kwaliteit van de content, is deze bijvoorbeeld relevant geschreven voor de bezoeker? Wordt er juist gebruik gemaakt van de zoekwoorden? En zijn deze zoekwoorden op de juiste plekken gebruikt? Verder is het natuurlijk belangrijk dat de tekst uniek geschreven is en dus niet op een andere pagina of website te vinden is. 

Bij techniek gaat het natuurlijk over de technische kant van je website. Hierbij gaat het om een duidelijke websitestructuur, websitesnelheid, veiligheid en de website moet mobielvriendelijk zijn.

De laatste pijler heeft te maken met de autoriteit van de website. De autoriteit wordt bepaald via backlinks. Google zet namelijk het liefst een website hoog in de zoekresultaten met een hoge autoriteit. Hoe hoger de autoriteit, hoe betrouwbaarder de website. Om de autoriteit te verhogen is verstandig om actief backlinks te vergaren naar jouw website door middel van linkbuilding