De beste reinigers voor je auto!

Over Additieven voor je auto zijn de meningen verdeeld. Maar wellicht heb je er nog nooit van gehoord en heb je geen flauw idee wat het zijn. Additieven zijn bepaalde middelen voor extra reiniging en onderhoud van je auto. Er zijn verschillende varianten voor toevoeging aan je brandstof, olie of radiator. Benieuwd hoe het werkt? Lees dan snel verder.

Soorten additieven

Zoals we bij de inleiding als zeiden, wordt voor het onderhoud en reinigen van de motor van je auto grofweg onderscheid gemaakt naar drie verschillende soorten. Het productaanbod is groot. De kwaliteit varieert heel erg. Een mindere kwaliteit product is vaak de oorzaak dat mensen het maar geldverspilling vinden.

Het is dan ook belangrijk dat je additieven van goede kwaliteit gebruikt. Het verschil zit hierbij vooral in de verhoudingen van de werkzame stoffen. Een ander ding is dat mensen het als een wondermiddel zien dat van alles kan oplossen. Dit zijn additieven zeker niet. Ze kunnen ervoor zorgen dat aankomende reparatie enige tijd kunnen worden uitgesteld. Heb je een technisch mankement, dan moet je toch echt naar de garage.

Brandstof additieven voor je auto

Een bekende fabrikant van additieven is Lindemann. Zij hebben een assortiment hoogwaardige producten waaronder een turbo reiniger. Naast je de turbo van je auto dat naast de turbo ook het complete brandstofsysteem en zowel het in- als uitlaatsysteem reinigt. Eén blik is voldoende voor een tank van 80 liter.  Het is bruikbaar voor alle dieselmotoren.

Lindemann heeft ook diverse combinaties je gehele brandstof en in- en uitlaatsysteem onderhouden en daarnaast ook dienstdoen als ERG cleaner diesel. Diesel Boost is hierbij het aanvullende product op de eerdergenoemde Total Care Diesel. Let wel op dat je ze niet tegelijkertijd gebruikt. Laat je goed informeren en lees vooraf de gebruiksaanwijzing.

Olie additieven

Naast additieven voor de brandstof, zijn er ook diverse olie additieven te verkrijgen. Ze zijn er die een reinigende en een beschermende werking hebben.  Er zijn additieven die kleine olielekkage verhoogd olieverbruik kunnen aanpakken. Oil Stop Leak van Lindeman is een voorbeeld hiervan. Additieven met een reinigende werking zijn overigens ook verkrijgbaar voor je radiator en koelsysteem.

Belangrijk is altijd dat je niet domweg zo maar iets koopt. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing, maar nog beter, laat je informeren deskundig iemand. Zo voorkom je dat je onnodig geld verspild.