Wat is nu het lekkerste bier?

Je zult het binnen je vriendengroep vast vaak besproken hebben. Wat is nu het lekkerste bier, pils, gele rakker of hoe je het ook wilt noemen. Je leest vaak in de kranten of op sociale media dat het allemaal tussen je oren zit. Toch zweren mensen bij bepaalde biermerken. Zoals dat in Eindhoven Bavaria groot is. Is in de achterhoek Grolsch het biermerk wat de klok slaat. Natuurlijk zijn er uitzonderingen en mensen die er anders over denken. Maar waarom hebben wij soms een specifieke voorkeur als het aankomt op bier? 

Biermerken komen en gaan! 

Het drinken van bier doen we allemaal wel eens. Maar sommige mensen kijken toch gefronst als je een biermerk op tafel zet wat niet in hun straatje past. Door de jaren heen zijn er veel biermerken gekomen en gegaan. Denk bijvoorbeeld aan oranje boom of Dommelsch wat aan het verdwijnen is. Dit komt doordat de kleine bierbrouwerijen door de jaren heen zijn opgekocht door grote multinationals zoals AB InBev en de Heineken-groep. Hierdoor wordt de diversiteit aan biertjes kleiner. Daar in tegen zijn de merken die overblijven overal te verkrijgen. Je kunt overal in de wereld een Heineken of Jupiler bestellen. Met dank aan deze grote jongens.

Waar kom jij vandaan? 

Waar je vandaan komt bepaald in grote lijnen wat voor bier je in huis haalt. Kom je uit de buurt van Amsterdam dan is het aannemelijk dat je vaak Heineken, Amstel drinkt. Kom je uit Limburg dan staat er misschien wel een kratje Brand in de schuur. Net zoals er in Brabant vooral Jupiler en hertog jan te vinden is. Het bier wat je vaak drinkt heeft ook te maken met wat je ouders in huis halen. Drinkt jouw vader al heel zijn leven Grolsch dan is het aannemelijk dat jij ook sneller een kratje Grolsch mee pakt in de supermarkt omdat het vertrouwelijk is. Je weet wat je koopt en wat je kunt verwachten. Pils blijft uiteindelijk pils en de onderlinge verschillen zijn klein, maar toch gaan we er graag over in discussie! 

Lekker veel bier drinken! 

Bier drinken is altijd gezellig en leuk maar wel met mate natuurlijk. Bij het drinken van een biertje is het ook altijd leuk om een spelletje erbij te spelen. Een echt drank spel met kaarten! Denk bijvoorbeeld aan bussen of kingsen. Bij deze spellen is het belangrijk dat je groep dezelfde regels gebruikt. Het is heel makkelijk om er eentje te vergeten. Daarom kun je op lekkerdronken.nl alle spelregels terug vinden. Zo weet je zeker dat het goed speelt. Daarnaast kun je er ook terecht voor het beste bier advies en de interessantste aanbiedingen. Wij zeggen bedankt voor het lezen en proost!