De administratie van een bedrijf, hoe pak je dat aan?

Als jij een eigen bedrijf hebt, dan krijg je met verschillende zaken te maken. Zo kan het voorkomen dat je te maken krijgt met de administratie van het bedrijf. Wanneer je geen ervaring hebt met het doen van de administratie, is dit geen fijne klus om te verrichten. Voordat je aan je bedrijf begon, was het achteraf gezien erg handig geweest om meer informatie te hebben over de boekhouding en de administratie. Wil jij nu nog steeds zelf de administratie verrichten binnen het bedrijf? Dan kun je ook gemakkelijk een kleine opleiding volgen over de basis van de boekhouding. 

De opleiding bedrijfsadministratie op HBO

Wanneer jij ervaring op wilt doen binnen de bedrijfsadministratie, heb je de mogelijkheid om een opleiding te volgen op het HBO. Voor het volgen van deze opleiding, zal je minimaal een MBO niveau 4 in bezit moeten hebben. Als je geen opleiding hebt behaald, kun je er ook voor kiezen om een test te maken op je toekomstige school. Hier wordt er gekeken of jij de mogelijkheid hebt om deze opleiding af te ronden. Voor deze test moet je 21 jaar of ouder zijn. Binnen de opleiding bedrijfsadministratie leer je alles over het doen van de administratie van een bedrijf. Je leert hoe je het beste de boekhouding kunt doen. Daarnaast leer je over het nakijken van de boekhouding. De jaarcijfers dienen namelijk zonder fouten te worden opgestuurd. 

Klassikaal of een virtual classroom

Bij de opleiding bedrijfsadministratie op het HBO, heb je de mogelijkheid om de opleiding klassikaal of in een virtual classroom te volgen. Ben jij op zoek naar een opleiding waar je veel flexibiliteit in hebt zodat je ook bezig kunt met je eigen bedrijf? Dan kun je kiezen voor de virtual classroom. Via het internet kun je de lessen volgen en gemakkelijk binnen drie maanden je diploma behalen. Als jij het nog moeilijk vindt om jezelf ertoe te zetten, heb je ook de mogelijkheid om je aan te melden voor een klassikale opleiding. 

Basiskennis over de boeking houding

Het is natuurlijk niet nodig om een hoge opleiding te volgen voor je eigen boekhouding. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om voor de opleiding basiskennis boekhouding te kiezen. Deze opleiding kun je al volgen op een MBO niveau. Hierdoor hoef je niet een erg hoog niveau te behalen voordat je de basiskennis van de boekhouding kunt leren. Deze opleiding duurt ook drie maanden en in die drie maanden leer je veel over de boekhouding en behaal jij je diploma. 

Hoelang ben je dagelijks bezig met de studie?

Met de studie zal je ongeveer 3 tot 5 uur per dag bezig zijn. Het is erg handig om de lessen goed voor te bereiden wanneer je geen ervaring hebt binnen de boekhouding. Als je naast school ook je eigen bedrijf hebt, kan het even doorbijten zijn. Dit komt doordat je te maken krijgt met veel leerzame werkstukken die je in moet leveren. Na de drie maanden kun je je diploma ophalen en kun je gemakkelijk jouw bedrijfsadministratie zelf verrichten.