Wat doen ze bij online marketing?

Wat doen ze bij online marketing?

Iedereen kent online marketing wel, maar wat doen ze nou eigenlijk bij online marketing? Dat klinkt ingewikkelder dan wat het eigenlijk is. Hier gaan we het hebben over twee veelbelovende termen in de marketingwereld. Deze luiden als SEO en SEA. Dit zijn vormen van online marketing die ervoor zorgen dat jouw website sneller gevonden word.

Wat betekend SEO?

Wat is SEO? Dit is een manier om klanten sneller bij jouw website te krijgen. Maar hoe gaat dit in zijn werking? Allereerst staat SEO voor Search Engine Optimization. Dit houdt in dat wanneer je iets op google zoekt een lijst met websites te zien krijgt. Deze lijst is ingedeeld op een bepaalde volgorde. Allereerst krijg je een lijst met betaalde ( ads ) te zien. Dit gaat over SEA wat ik later toelicht in dit blog. Maar onder de betaalde mensen krijg je de ‘gewone’ websites te zien. Met SEO proberen we zo hoog mogelijk in de zoekresultaten te staan. Dit doen we omdat des te hoger jij met jouw website staat des te meer mensen naar jouw website zullen kijken. Dit resulteert uiteindelijk ook in meer aankopen van de producten of diensten die verkrijgbaar zijn op jouw website. Maar goed, wat te doen om ervoor te zorgen dat je hoger in de lijst terechtkomt? Om hoger te staan moeten er wat verbeteringen worden aangebracht op je website, dit noemen we ook wel je website optimaliseren. Als je jouw website optimaliseert denk je hierbij aan het versnellen van het laden van je webpagina. Dit is erg belangrijk want mensen willen niet graag lang wachten als ze even wat op het internet willen zoeken. Verder is het ook van belang dat je ervoor zorgt dat de informatie die je op jouw site hebt staan relevant is en niet verouderd. Als de informatie verouderd is dan zal google je minder snel hoger plaatsen!

Wat betekend SEA?

We hebben het net over SEO gehad, en manier van hogerop komen in de zoekbalk. Maar wat is SEA? SEA staat voor Search Engine  Advertising. Dit houdt in dat je door te betalen hoger in de zoekbalk terechtkomt. Hier is een systeem in verwerkt met aanbieders wat ervoor zorgt dat je de juiste doelgroep ontvangt en wanneer de mensen wat zoeken ze nuttige informatie te zien krijgen op hun zoekbalklijst.

Online marketingbureau in Groningen

Heb je nu interesse om ook meer bezoekers voor je website te krijgen? Klik dan op Online marketingbureau Groningen. Dit is een bureau die ervoor zorgt dat de juiste oplossing in kaart word gebracht.