Op vakantie met je fiets? Dit zijn handige spullen om te hebben

Ben je van plan om op vakantie te gaan en gaat je fiets ook mee? Dan zijn er zeker handige spullen die je kunt gebruiken om je vakantie tot een leuke trip te maken. Om je fiets mee te kunnen nemen zul je wel een aantal dingen moeten regelen, zodat je fiets niet beschadigt. Gelukkig zijn er manieren hoe je je fiets op een veilige manier kunt vervoeren. Dit kun je namelijk makkelijk voor elkaar krijgen door gebruik te maken van een fietsendrager. Een fietsendrager is zeker een tool die je moet hebben als je besluit om met je fiets op vakantie te gaan. 

Soorten fietsendrager

Zoals eerder aangegeven zijn er tools die je moet meenemen indien je besluit op vakantie te gaan met een fiets. Het eerste waaraan je moet denken is dat je je fiets op een adequate manier zal moeten vervoeren. Dit kun je doen door gebruik te maken van een fietsendrager. Er bestaan verschillende soorten fietsendragers. Wat voornamelijk het verschil uitmaakt, is dat fietsendragers een bepaalde draagcapaciteit heeft. Sommige fietsendragers hebben een draagcapaciteit van één fiets, maar anderen weer hebben een draagcapaciteit van 4 fietsen. Als je met het heel gezin op vakantie gaat en iedereen ook gaat fietsen, dan kun je het liefst kiezen voor een fietsendrager met een grotere draagcapaciteit. Er zijn verschillende merken fietsendragers waaruit je kunt kiezen. Een van de bekende merken is de Thule fietsendragers

Valhelmen

Wat je ook zeker moet meenemen tijdens een fietsvakantie zijn valhelmen. Valhelmen zijn heel erg cruciaal om het fietsen op een veilige manier te laten geschieden. Indien je kinderen hebt is het wel verstandig dat je de juiste maat aanschaft. Niets is zo lastig als een valhelm die niet goed aansluit op je hoofd. Bovendien is het ook zo dat indien een valhelm niet goed aan je hoofd zit, het in in principe meer kwaad doet dan als dit niet het geval is. Het assortiment aan valhelmen is heel erg uitgebreid. Ook hier heb je de gelegenheid om te kiezen uit verschillende modellen, merken en designs. 

Reservebanden

Tijdens het fietsen weet je nooit wat er kan gebeuren. Zo kun je bijvoorbeeld ook een lekke band oplopen. Daarom is het belangrijk dat je ook reservebanden meeneemt. Aspecten waarop je moet letten wanneer je reservebanden koopt zijn de juiste afmetingen en het materiaal. Een verkeerde afmeting van je band zal ervoor zorgen dat je uiteindelijk niet geholpen bent als je toch komt te zitten met een lekke band komt te zitten. Let er wel op dat je merken koopt die bekend staan om het vervaardigen van hoge kwaliteit banden. Met reservebanden weet je dat je zeker niets aan een toeval hebt gelaten en helemaal voorbereid om een leuke tijd te beleven. 

Het kopen van beschermers

Vooral voor de kinderen is het een aanrader om te hebben. Knie- en elleboogbeschermers zal helemaal goed in een veilige fietsrit passen. Indien je kind valt heb je een bepaalde mate van zekerheid dat er geen heftige wonden ontstaan bij bepaalde plekken, zoals de knieën en elleboog. Indien je dit alles hebt, dan ben je klaar om te genieten van de vakantie met je gezin.