Tips voor feestdagen met een kleding thema

Sommige feestdagen hebben een thema en als je je hiervoor gaat verkleden wil je natuurlijk het beste kostuum en de beste outfit hebben. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent en waar je aan begint. Hier zijn een aantal tips voor de kleding die je kunt dragen bij verschillende feestdagen.

Halloween

Voor halloween zijn er natuurlijk honderden en misschien wel duizenden kostuums om uit te kiezen. Nu wil je natuurlijk het beste kostuum hebben. Hier zijn een aantal opties die je zou kunnen proberen voor als je halloween gaat vieren. Er zijn natuurlijk een aantal klassiekers die elk jaar voor halloween gebruikt kunnen worden, zoals halloween kleding en halloween kostuums. Zo heb je elk jaar de zombies en vampieren, maar ook de weerwolven en mummies. Deze zijn vaak redelijk makkelijk te maken met wat schmink en de bijbehorende kleding attributen. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer kostuums die je zou kunnen overwegen. Denk bijvoorbeeld aan kostuums van wereldberoemde film karakters, zoals freddy krueger nog een hele populaire is natuurlijk dracula en frankenstein. Ook kun je proberen een karakter na te maken uit je favoriete series. Zo werden de afgelopen jaren veel levens uit stranger things nagemaakt. Ook kun je natuurlijk gaan voor een heks of een duivel. Deze zijn ook heel leuk voor uw kinderen natuurlijk.

Oktoberfest kleding

Voor oktoberfest zijn er natuurlijk ook extreem veel verschillende outfits mogelijk. Maar de traditionele oktoberfest kleding is natuurlijk gebaseerd op klederdracht uit Oostenrijk en Duitsland. En deze kleding wordt nog steeds gedragen op feesten zoals oktoberfest, maar ook tijdens kerkelijke bijeenkomsten. Dit wordt Dirndls genoemd. Voor mannen bestaat dit vaak uit een tuinbroek die ook wel lederhosen genoemd worden met een overhemd eronder. Vrouwen hebben vaak een lange jurk met een corset eroverheen. Indien dit goed gedragen werd, betekende dit status. Dit komt oorspronkelijk uit de jaren achttien honderd. De kostuums tegenwoordig kun je gewoon bestellen bij de feestwinkel, maar er zijn nog meer opties natuurlijk. Zo zijn er pakken die bedekt zijn met klederdracht patronen of in bier bekers. Of complete pakken van bierpullen. Zoals gewoonlijk genoeg om uit te kiezen, maar de meest populaire kostuums blijven hier toch wel degene die het meeste lijken op de traditionele klederdracht.

Overige accessoires

Er zijn natuurlijk ook nog een heleboel accessoires die je zou kunnen gebruiken, zoals hoeden, maskers en haarbanden. Maar ook veel verschillende soorten capes die je dan zou kunnen gebruiken. Niet alleen voor een superheld, maar bijvoorbeeld ook voor een vampier. Ook heb je natuurlijk lenzen die je ogen een andere kleur zouden geven. Handig als je bijvoorbeeld verkleed wilt als vampier met rode ogen. Ook zijn er nepwonden en nepbloed. Voor de mensen die echt voor realistisch willen gaan zijn er ook nog bijpassende neppe wapens. Verder zijn er nog dingen zoals vleugels voor engelen of feeën. En de schmink en brillen kun je ook nooit vergeten. Daarnaast zijn er ook nog panty’s en kousen te vinden voor degene die deze echt nodig hebben. Verder is er ook nog neon schmink en neon haarverf.