Zo geef je jouw slaapkamer een makeover

De basis is er: je hebt een ruime slaapkamer, met een heerlijk bed en een kledingkast. Wat wil je nog meer? Nou, een slaapkamer waar je je echt in thuis voelt! Met onze slaapkamer makeover tips kun jij de ruimte helemaal opnieuw inrichten naar jouw smaak. Benieuwd welke tips wij voor je hebben opgesteld? Lees dan snel verder. 

Ga aan de slag met de verfkwast

Een likje verf op de muren geeft jouw slaapkamer meteen al een andere uitstraling. Zo kun je ervoor kiezen om alle muren één accentkleur te geven, kun je gebruik maken van kleurvlakken en kun je zelfs het plafond schilderen. Maar daarbij wel een keuze tussen warme of koele tinten. Koele tinten hebben een kalmerende werking, terwijl warme tinten juist stimulerend zijn. Ga je dus voor passie of rust? Kijk ook naar de grootte van de ruimte. Als jouw slaapkamer wat klein is, helpt een lichte tint om de ruimte te optisch te vergroten. 

Kleed de muur mooi aan 

Jouw persoonlijke stijl komt pas echt naar voren met mooie foto’s of schilderijen aan de muur. De ruimte achter het bed wordt meteen een stuk minder saai met een groot schilderij of wandkleed aan de muur. Ook kun je kiezen voor kleinere lijstjes, bijvoorbeeld passe partout lijsten, om een groep foto’s of posters aan de muur te hangen. Let er wel een beetje op dat de kleuren overeenkomen met de rest van de kamer. Zo maak je jouw slaapkamer echt een geheel!

Accessoires, meubels en verlichting

Heb je al eens gedacht aan meubels in de slaapkamer? Zo kun je bijvoorbeeld een bankje aan het voeteneind plaatsen of een bijzettafeltje tegen de muur aanzetten. Ook kun je een room divider gebruiken om de ruimte te scheiden en een kledingrek neerzetten voor jouw mooiste kledingstukken. Als we kijken naar verlichting, kunnen lampjes de kamer ook zeker opleuken. Denk hierbij aan schemerlampjes of verlichting op het nachtkastje. 

Maak gebruik van planten 

Wat ook onmisbaar is in de slaapkamer, zijn planten. Ze geven niet alleen een prettige sfeer, ze maken ook zuurstof aan en zorgen voor een fijne geur. Als je vaak vergeet om de plantjes water te geven, kun je ook nepplantjes aanschaffen. Kijk eens naar cactussen of vetplantjes, die zullen het vast en zeker ook bij jou overleven. Kies wel de juiste plek voor de planten, zodat ze niet in de weg staan. Let ook goed op lichtinval, niet alle planten kunnen tegen te weinig licht.