Hulp bij woning verkoop en aankoop

Nu de woningmarkt helemaal op hol geslagen is ben je je huis zo kwijt op de huidige markt en vaak ook nog eens voor een veel hoger bedrag dan de daadwerkelijke waarde. De reden hiervoor is dat er momenteel een tekort is aan woningen. De gemiddelde verkoopprijs blijft momenteel alleen maar stijgen. Had je wellicht al plannen om in de toekomst een nieuwe woning te betrekken dan is het nu misschien wel de beste moment om je huis te verkopen en te profiteren van de voordelen. 

Je bent je huis zo kwijt

Als je je woning op dit moment te koop aanbiedt dan ben je er eigenlijk vrijwel zeker van dat je meerdere biedingen ontvangt. Zelfs biedingen die hoger zijn dan de vraagprijs omdat de vraag naar woningen zo enorm groot is. Je kan hierdoor een flinke winst maken op je huis. Hou er wel rekening mee dat wanneer je beslist om je huis te verkopen en je een andere woning wilt terugkopen dat ook jij mogelijk een te hoge prijs moet betalen. Je kunt er ook voor kiezen om tijdelijk iets te huren en over een paar jaar opnieuw te gaan kopen als de markt weer gezakt is. 

Rente is verbazingwekkend laag

Momenteel is de rente verbazingwekkend laag als je een hypotheek afsluit. Dit is ook één van de redenen waarom de markt helemaal op hol geslagen is. Meer mensen krijgen hierdoor de mogelijkheid om een hypotheek af te sluiten wat eerder niet kon. Het is dus ook voor jou voordelig wanneer je een nieuw huis wilt kopen. Dit kun je doen met een stuk lagere rente als voorheen. 

Door het thuiswerken kun je verder zoeken

Sinds de corona virus is bij de meeste mensen het thuiswerken geïntroduceerd. Ook na de crisis zullen mensen steeds meer thuiswerken omdat het goed bevallen is. Het voordeel hiervan is dat je een woning kunt gaan zoeken dat verder weg is van je werk omdat je de reisafstand niet meer iedere dag hoeft af te leggen. Misschien is dit hét moment om je droomhuis te kopen in een rustig dorpje dat achteraf ligt. Het vinden van een geschikte woning is in deze tijd wel weer lastiger. In de huidige woningmarkt een woning vinden is niet onmogelijk. Hier vind je handige tips om je te helpen: https://www.liberoaankoop.nl/webinar.