Waar richt jij de speelhoek in?

Kinderen houden van spelen. Volwassenen houden van overzicht. Een mooie tussenoplossing is dus een speelhoek, Je kunt kan lekker spelen en jij weet waar je kind is. Tevens beperkt je de rommel tot een bepaald gedeelte. De vraag is hoe en waar je een leuke speelhoek kunt creëren voor je kleine zonder dat dit teveel moeite kost.

Ik deze blog gaan we verschillende opties bij langs.

De huiskamer

Dit is misschien wel de meest voordehand liggende optie. Zeker wanneer je kinderen wat jonger zijn kun je een speelhoek in je woonkamer overwegen. Je kunt hierbij letterlijk denken aan een hoek. Ook kun je overwegen om een inklapbare plank aan de muur te bevestigen. Eventueel met afsluitbare speelgoedbakken welke je makkelijk op kunt bergen.

Een andere optie is om losse schotten aan te schaffen waarmee je ter plekke het speelgedeelte kunt markeren. Belangrijk hierbij is wel dat je overzicht kunt houden indien nodig. Wanneer je nog een baby hebt, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een babynestje. je hebt dan wel een omheining, maar tevens overzicht om je kindje goed in de gaten te kunnen houden.

De slaapkamer

Voor veel ouders een mooiere optie om rust in de huiskamer te houden. Omdat kinderen er vaak goed in zijn om de hele kamer onder de rommel te maken kan het verstandig zijn om ook in de slaapkamer een bepaald gedeelte te markeren. Indien mogelijk kun je ook met het kind zelf overleggen wat hij of zij de beste plek vind. Om het efficiënt te houden kun je ook een hoog of middenslaper aanschaffen met daaronder een speelplek. Om het helemaal spannend en leuk te maken kun je deze misschien afsluiten met een kleed of gordijntje.Het nadeel van deze plek is dat je minder toezicht kunt houden. De leeftijd van de kinderen is hierom wel van belang. 

De zolder

Dit is vaak de plek waar de meeste ruimte over is. Tevens is dit vaak ook de plek waar je als ouder zelf graag rommel Neerlegt. Ook mooi overzicht te houden kun je er voor kiezen om houten schotten te plaatsen aan de zijkant van de zolder, indien deze over een schuine wand beschikt. Voor de kinderen is het natuurlijk wederom mogelijk om losse schotten neer te zetten. Maar het kan ook leuk zijn om tafeltjes en stoeltjes voor ze neer te zetten. Op de zolder is er vaak toch meer ruimte voor dit soort dingen. Wanneer je het echt spannend voor ze wilt maken en het bij de leeftijd past kun je er ook nog voor kiezen om hun eigen hut te maken is huis, achter de schotten. Als dat geen creatieve locatie voor een speelhoek is..