Waterontharder, waterontkalker of waterverzachter kopen?

Heb je veel last van kalkaanslag in je badkamer of de keuken? Dan is het verstandig om een waterontharder te laten plaatsen. Zo’n apparaat wordt op de waterleiding aangesloten en zorgt ervoor dat het water zuiverder en zachter wordt. Dit doet hij door middel van een krachtig filter met kleine, maar oersterke harsbolletjes. Deze harsbolletjes houden het teveel aan mineralen in het water stevig vast, waardoor je minder last hebt van onder meer kalk in je water.

Natuurlijk moet een waterontharder wel onderhouden worden om een goede werking te kunnen blijven waarborgen. Zowel voor de aanschaf en installatie als het onderhoud van je waterontharder kun je terecht bij je specialist in waterontharders. Een gerenommeerd bedrijf op dit gebied is Soft Water Systems, dat zich heeft gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige waterontharders voor de Nederlandse markt. Deze zijn specifiek ontwikkeld om hard en mineraalrijk Nederlands leidingwater zachter en zuiverder te maken.

Wat is het verschil tussen een waterontharder, waterontkalker en waterverzachter?

Ga je online op zoek naar een goede aanbieder van waterontharders? Dan kom je verschillende productnamen tegen, waaronder ook de waterverzachter en waterontkalker. Het lijkt misschien alsof het hierbij om verschillende apparaten gaat, maar niets is minder waar. Waar je waterontharder leest kun je ook waterontkalker of waterverzachter lezen, want het gaat allemaal om hetzelfde apparaat. Het maakt dus niet uit welke zoekterm je gebruikt. Je komt altijd uit bij het juiste product.

Waarom een waterontharder kopen?

Het Nederlandse kraanwater is bijzonder rijk aan mineralen. Deze mineralen zorgen ervoor dat de hardheid van het water behoorlijk hoog ligt. Hoewel hard water geen gevaar oplevert voor de gezondheid, is het toch aan te raden om te kiezen voor een waterontharder. Met een dergelijk systeem zorg je ervoor dat je leidingwater veel zachter wordt. Dit komt apparaten als je wasmachine, de waterkoker en zelfs je strijkijzer ten goede. Doordat er voortaan veel minder kalk in de apparaten komt, gebruiken ze minder energie en zullen ze minder snel slijten. Ook heeft zacht water met minder mineralen een positieve uitwerking op je huid. Zeker als je last van eczeem of bijvoorbeeld psoriasis hebt, is zacht water erg prettig.