Zonnepanelen laten aansluiten op je meterkast

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen zonnepanelen. Ze worden steed steeds meer gebruikt. Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken. Je kunt er ook veel energie mee besparen. Een deel van de opgewekte energie wordt direct gebruikt. En een deel wordt teruggestuurd naar het elektriciteitsnet. Met deze manier bespaar je veel energie. Het deel wat terug wordt gestuurd is overige stroom. Dat heb je dus niet nodig en daarom kan je er energie mee besparen. Tegenwoordig zie je ze steeds vaker op de daken. Als jij ze ook wilt hebben kun je ze laten installeren.

Zonnepanelen aansluiten in de meterkast

Als je zonnepanelen wilt aansluiten in de meterkast heb je een omvormer nodig. De omvormer moet op een speciale plaats geplaatst worden. De monteur weet het beste waar dit moet. Als je een monteur inschakelt zal hij met jou overleggen waar het geplaatst moet worden. Een omvormer wordt meestal geplaatst in de garage of op de zolder. De omvormer zorgt ervoor dat de gelijkstroom van de panelen omgezet wordt in bruikbare wisselstroom. Het is belangrijk dat je deze klus laat doen door een ervaren elektricien. Je hebt er veel verstand van nodig. Je kan het niet zomaar zelf gaan doen zonder enige kennis.

Zelf zonnepanelen aansluiten

Het aansluiten is een lastige klus. Als je het zelf gaat doen is het dus erg belangrijk dat je weet wat je aan het doen bent. Je zult de juiste kennis nodig hebben. Er zijn veel dingen waar je op moet letten. Ga je ze bijvoorbeeld verticaal of horizontaal plaatsen. Je moet ook kijken naar hoeveel er nodig zult hebben. Als je het zelf gaat doen heb je ook het juiste materiaal nodig om de klus te klaren. Het plaatsen moet op het dak gebeuren. Dat is erg gevaarlijk. Let er daarom op dat je het juiste materiaal gebruikt.