Een bagagewagen kopen

Bagagewagens worden vaak gebruikt door de vakantiegangers en hobbyisten. Onder hobbyisten zijn het meestal vissers en surfers die hun bagagewagens vaak gebruiken om hun vis- en surfmaterialen op te bergen. Door de aluminium opbouw op de bagagewagens heb je geen last van corrosie en is er gebruik gemaakt van premium componenten welke deze bagagewagens de stempel “BESTE KOOP” hebben gekregen van de ANWB. Op een vakantie naar Zuid-Europa is een gesloten bagagewagen een veelvoorkomende oplossing om alles mee te kunnen nemen. Tegenwoordig zijn bagagewagens ook vaak de oplossing om materiaal voor de wintersport mee te kunnen nemen, zo kunnen ski’s en snowboards probleemloos mee. 

Door de beperkte maximumsnelheden is het tegenwoordig geen belemmering meer om een aanhanger achter je auto te vervoeren!

Geremde of ongeremde bagagewagens

Afhankelijk van het laadvermogen is een gesloten bagagewagen geremd of ongeremd. Bagagewagens zijn geremd als er een oplooprem met trommelremmen op de assen zit, dit zorgt ervoor dat de aanhanger met de auto mee remt wanneer deze afremt. Deze werking is identiek aan geremde aanhangers. Dit zorgt voor een betere wegligging en voorkomt extra slijtage aan de remschijven van de auto. De geremde bagagewagens worden vaak in de vorm van een grote wagen met een hoger draagvermogen verkocht. 

Welke aanhanger het meest geschikt is voor jou, dat is afhankelijk van het gebruik en vooral de belading. De grotere bagagewagens hebben soms capaciteit om een quad of motor in te vervoeren. De meest gebruikte variant is de ongeremde bagagewagen van aluminium. Deze heeft een maximaal bruto laadvermogen van 750 kg maar er is ook een 500 kg variant. Deze zijn makkelijk met de hand verplaatsbaar wanneer deze van de trekhaak af is en deze ongeremde bagagewagens zijn prima geschikt voor hobby en sport materiaal. Een voordeel van ongeremde bagagewagens is dat je er gewoon met een B-rijbewijs in mag rijden.

Tweedehands model of goedkoop naar Duitsland?

Zoek je een occasion? Dan is marktplaats de aangewezen plek om het aanbod te bekijken. Tegenwoordig zijn er ook veel Facebook groepen actief waar veel gesloten bagagewagens te koop worden aangeboden. Maak wel altijd even een prijsvergelijking van de tweedehands modellen en nieuwe bagagewagens. Vaak is dit namelijk niet een groot prijsverschil. Zoals met eigenlijk alles is onderhoud aan je bagagewagen heel belangrijk, houd daarom jouw aanhanger goed schoon en blijf de draaiende delen smeren.

De meeste mensen zijn op zoek naar de goedkoopste bagagewagens. Vaak wordt er dan ook over de grens gekeken. Soms scheelt dat wel in de prijs maar vergeet niet dat je de reistijd en kilometers ook moet doorrekenen. Vergeet ook niet dat als je de bagagewagen in Nederland te naam wilt stellen dat deze eerst in Duitsland worden geëxporteerd en daarna in Nederland ingevoerd moeten worden. Deze administratieve handelingen, die je wel goed moet afhandelen, brengen ook weer kosten met zich mee. Het garantie aspect op de aanhangwagen is ook niet ideaal, want als er wat mee is moet je weer naar het buitenland om het op te lossen. Dit zijn allemaal overwegingen die je mee moet nemen in jouw keuze over de bagagewagens vanuit het buitenland.

Meer informatie over bagagewagens?

Als je meer informatie over bagagewagens wilt, neem eens een kijkje bij Aanhangwagendirect. De bagagewagens van Aanhangwagendirect zijn sterk en betrouwbaar. Zij geven jou een gepast advies en zij zullen jou begeleiden tot jouw keuze.