Samsung Galaxy A53 preview

Met de lancering van de Samsung Galaxy A53 5G voor de deur, kijken smartphone-enthousiastelingen en de gemiddelde bevolking uit naar hoe het zal presteren in vergelijking met de veelgeprezen Galaxy A52 5G.

Door een Snapdragon 750G CPU te combineren met 5G-netwerken en een 120Hz-scherm voor een geweldige prijs, was de Galaxy A52 5G één van de beste smartphones van het jaar. Gebaseerd op de gepubliceerde rapporten van OnLeaks en Digit, is de aankomende mid-range telefoon van Samsung er zeker één om op te anticiperen. Je kunt alvast een Samsung Galaxy A53 hoesje kopen.

Opvallende kenmerken 

Op het eerste gezicht lijkt de Galaxy A53 5G bijna identiek aan zijn voorganger, inclusief functies zoals de quad-camera aan de achterzijde en de bult die overeenkomt met de kleur van de achterkant van het apparaat. Als je het apparaat echter goed bestudeert, zul je een paar verschillen opmerken.

Geen koptelefoonaansluiting

De telefoons uit de A-serie van Samsung hebben allemaal een koptelefoonaansluiting, maar de Galaxy A53 5G lijkt er geen te hebben. In 2019 verwijderde Samsung de koptelefoonaansluiting van zijn vlaggenschepen en het lijkt erop dat midrange-apparaten dezelfde behandeling krijgen.

Het weglaten van de 3.55-poort is op geen enkele manier nieuw, maar het kan onhandig zijn voor degenen die liever een bedrade hoofdtelefoon gebruiken in plaats van draadloze oordopjes.

64 MP hoofdcamera

Als je uitkijkt naar een betere camera met de Galaxy A 53, dan zal dit waarschijnlijk niet het geval zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwste smartphone uit de A-serie van Samsung dezelfde 63 MP-lens hebben als zijn voorganger.

Omdat bekend is dat de Galaxy A50-serie hardware recyclet, kun je verwachten dat de 64 MP-lens een tijdje zal blijven, in ieder geval totdat mid-range telefoons 108 MP-modules beginnen te bevatten.

Wat te verwachten

Aangezien de Galaxy A53 ergens dit jaar wordt gelanceerd, zijn er specificaties bekend. Je kunt hierbij verwachten dat de smartphone het Snapdragon 778G SoC en 120Hz AMOLED-scherm van zijn voorganger zal hergebruiken.

Conclusie

De aankomende Galaxy A53 5G van Samsung is zeker een apparaat om naar uit te kijken. De Galaxy A53 5G kan Samsung een hefboomeffect geven en wat marktaandeel terugwinnen met de juiste functies en toevoegingen. 

Samsung Galaxy A53 5G specificaties

Ongeveer een maand geleden publiceerde de Duitse tech blog WinFuture.de afbeeldingen en specificaties van de telefoon. Volgens het rapport wordt de Galaxy A53 5G geleverd met een 6,5-inch Super AMOLED-perforatiescherm met een resolutie van 2400 x 1080 pixels en een maximale verversingssnelheid van 120 hertz. 

Voor fotografie zal de telefoon worden uitgerust met een 64 megapixel hoofdlens, 12 megapixel ultragroothoeklens, 5 megapixel macro en een 5 megapixel dieptelens. Aan de voorkant bevindt zich een 32-megapixelsensor die is ingebed in het geperforeerde scherm.

Daarnaast zal de handset Samsung’s interne Exynos 1200-processor bevatten, die nog officieel bekend moet worden gemaakt. Het apparaat zal een stevige batterij van 5000 mAh bevatten, samen met ondersteuning voor snel opladen van 25 W. Voor Europa wordt de Galaxy A53 5G gelanceerd in de kleuren zwart, blauw, perzik en wit.

Voor de noodzakelijke bescherming kun je alvast een kijkje nemen voor een hoesje van smartphonehoesjes.nl